Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΣΕΒ: Να υποστηριχθεί με σθεναρότητα και πίστη η λίστα των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης

 

Να υποστηριχθεί η λίστα Βαρουφάκη «με σθεναρότητα και πίστη από το πολιτικό σύστημα» ζητά ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων.

Ο ΣΕΒ, εμφανώς ικανοποιημένος από τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής και της πολιτικής ενίσχυσης των επιχειρηματικών ομίλων, δηλώνει πως «υποστηρίζει ενεργά όλες τις μεταρρυθμίσεις που εμπεδώνουν ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον, απελευθερώνουν δημιουργικές δυνάμεις, στηρίζουν την υγιή επιχειρηματικότητα και δημιουργούν θέσεις εργασίας, βάζοντας τα θεμέλια για τον αναπτυξιακό μετασχηματισμό, με άξονες την παραγωγικότητα, τη γνώση, την εξωστρέφεια, την ποιότητα και την καινοτομία».

Για αυτούς τους λόγους στηρίζει και τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖA - ΑΝΕΛ, αφού θεωρεί πως «η μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης, όπως αυτή καταγράφεται στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών, δημιουργεί προσδοκίες για την πολυπόθητη κοινωνική και οικονομική ανάκαμψη. Άλλωστε εμπεριέχει αρκετά από όσα δεν έγιναν και πολλά από αυτά που πρέπει να γίνουν. Αρκεί να υποστηριχθεί με σθεναρότητα και πίστη από το πολιτικό σύστημα, τους κοινωνικούς εταίρους και τους πολίτες».

ΟΙ βιομήχανοι κρίνουν σαν ελπιδοφόρα για τα συμφέροντά τους τη νέα συμφωνία της κυβέρνησης με την ΕΕ και καλούν την κυβέρνηση να προχωρήσει τάχιστα στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, λέγοντας ότι «προέχει να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος με αποφασιστικότητα και ευθύνη. Η συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας δημιουργεί τις προϋποθέσεις να κοιτάξουμε μπροστά με ελπίδα και ρεαλισμό».

“902.gr Τετάρτη 25 Φλεβάρη 2015