Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Καταγγελία του ΚΚΕ για τις αντικομμουνιστικές διώξεις σε βάρος του ΚΚ Ουκρανίας

 

Παρέμβαση - καταγγελία για τις διώξεις σε βάρος του ΚΚ Ουκρανίας και τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας πραγματοποίησε το ΚΚΕ στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, στην οποία σε ειδική συνεδρίαση εισηγήθηκε ο Πρόεδρος του Ουκρανικού Κοινοβουλίου, V. Groysman.

Ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, παίρνοντας το λόγο τόνισε: «κ. Groysman στη χώρα σας, την οποία ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Ε. Μπροκ, στην παρουσίασή του, χαρακτήρισε ως χώρα ικανή να γίνει παράδειγμα προς μίμηση, η αντιδραστική κυβέρνηση, η οποία στηρίζεται κι από φασιστικές δυνάμεις διέλυσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας.

Στην ίδια χώρα ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Διοικητικού Δικαστηρίου του Κιέβου, που εκδικάζει την πολιτική δίωξη της ουκρανικής κυβέρνησης ενάντια στο ΚΚ Ουκρανίας, παραιτήθηκε καταγγέλλοντας ότι στις 16 και 17 Φλεβάρη, ο ίδιος και άλλοι δικαστικοί υποβλήθηκαν σε έρευνα στα γραφεία τους, σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και προσωπικά τους αντικείμενα. Ο πρόεδρος χαρακτήρισε παράνομες τις ενέργειες αυτές και αρνήθηκε να υποκύψει στις πιέσεις. Αλλοι 10 δικαστές του ίδιου δικαστηρίου ζήτησαν εξαίρεση από τη συγκεκριμένη δίκη, στηρίζοντας τον πρόεδρο του δικαστηρίου.

Η ΕΕ που επικαλείται υποκριτικά και επιλεκτικά τα δημοκρατικά δικαιώματα, όποτε θέλει να τα χρησιμοποιεί σαν πρόσχημα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεών της, ανάμεσά τους και στην Ουκρανία, για τα συμφέροντα των μονοπωλίων που εκπροσωπεί, έχει συνάψει Συμφωνία σύνδεσης με την αντιδραστική ουκρανική κυβέρνηση.

Πώς τοποθετείστε, κ. Groysman, στη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚ Ουκρανίας; Τι έχετε να πείτε για τις προκλητικές μεθοδεύσεις της αντιδραστικής ουκρανικής κυβέρνησης στη δίκη παρωδία σε βάρος του ΚΚ Ουκρανίας για να επιβάλει την απαγόρευσή του και να το θέσει εκτός νόμου;»

Στο κλείσιμό του, ο Πρόεδρος της Ουκρανικής Βουλής σκόπιμα απέφυγε να απαντήσει για τις διώξεις σε βάρος του ΚΚ Ουκρανίας. Μετά από επίμονη παρέμβαση του ΚΚΕ αναγκάστηκε τελικά να τοποθετηθεί στο ζήτημα, λέγοντας προκλητικά ότι οι διώξεις σε βάρος του ΚΚ Ουκρανίας δικαιώθηκαν γιατί στις εκλογές έμεινε εκτός βουλής. Είναι όμως γνωστό ότι η διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚ Ουκρανίας και η βιομηχανία δικαστικών διώξεων σε βάρος του, όπως και ενάντια σε μέλη και στελέχη του ξεκίνησαν πριν τις εκλογές, με στόχο την τρομοκράτηση του ουκρανικού λαού.

Το ΚΚΕ συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις του ενάντια στις αντικομμουνιστικές διώξεις στην Ουκρανία αναδεικνύοντας τις μεγάλες ευθύνες της ΕΕ, κατέθεσε ανάλογη Ερώτηση και προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

“Ριζοσπάστης” Τετάρτη 25 Φλεβάρη 2015