Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ «CALL CENTERS» ΤΟΥ ΟΤΕ Από θυγατρική σε θυγατρική για μεγαλύτερα κέρδη

 

Συνεχείς ενημερώσεις για τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν από την 1η Μάρτη και αφορούν τη μεταφορά όσων εργάζονται στα call centers του ΟΤΕ, μέσω της «ΟΤΕ Plus» στη εταιρεία «E - value», από την οποία ο ΟΤΕ υπενοικιάζει εργαζόμενους, οργανώνει τις τελευταίες μέρες η διοίκηση του Οργανισμού.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη προέκυψε έπειτα από συμφωνία της διοίκησης του Οργανισμού με την ΟΜΕ ΟΤΕ πριν από δυο μήνες. Τότε, το ΔΣ, της Ομοσπονδίας, με οριακή πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) και με τη βοήθεια - στήριξη των υπολοίπων παρατάξεων (μέρος της ΠΑΣΚΕ, «Αγ. Συνεργασία» - ΜΕΤΑ και ΑΣΕ), που απείχαν από την ψηφοφορία, ενέκρινε το κείμενο της νέας ΣΣΕ και έδωσε εξουσιοδότηση για την υπογραφή της.

Η συγκεκριμένη ΣΣΕ προέβλεπε ότι οι εργαζόμενοι της «ΟΤΕ Plus» θα περνούσαν στον ΟΤΕ, εκτός από αυτούς που απασχολούνταν στα call centers. Δηλαδή, αναγνωρίστηκε στον οργανισμό το δικαίωμα να συνεχίσει να υπενοικιάζει εργαζόμενους μέσω θυγατρικής, αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη. Κι αυτό επειδή οι εργαζόμενοι μέσω θυγατρικών δεν παίρνουν κανένα επίδομα, δεν αναγνωρίζεται το πτυχίο τους και οι τριετίες, ενώ είναι καταδικασμένοι και σε μισθούς 755 ευρώ μεικτά.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εργοδοσία μίλησε για ένα «πολύ θετικό αποτέλεσμα», επαναλαμβάνοντας ότι «μένει πιστή στην εργατική νομοθεσία», από τη στιγμή βέβαια που της δίνει τη δυνατότητα να κάνει ό,τι θέλει και να απασχολεί φτηνούς εργαζόμενους με όποιους όρους τη βολεύουν. Με σκοπό να μη μείνουν αναπάντητα τα σχέδια της εργοδοσίας, η παράταξη της ΕΣΚ ΟΤΕ και το ΣΕΤΗΠ διοργάνωσαν χτες σύσκεψη, με τη συμμετοχή εργαζομένων στα call centers.

“Ριζοσπάστης” Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2015