Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Εμφανίζει «αποστάσεις» από τις δηλώσεις Κωνσταντοπούλου

 

Οι θέσεις της προέδρου της Βουλής Ζ. Κωνσταντοπούλου καλλιεργούν ανοχή απέναντι στην εγκληματική ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή

Αποστάσεις θέλει να δείξει ότι κρατά η συγκυβέρνηση απ' την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, και την άποψη που εξέφρασε προχτές ότι οι συνεδριάσεις της Ολομέλειας της Βουλής θα εξαρτώνται από το αν θα είναι παρόντες οι προφυλακισμένοι βουλευτές της φασιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Ταυτόχρονα βεβαίως πασχίζει να συγκαλύψει την ουσία των απόψεων αυτών που καλλιεργούν ανοχή απέναντι στο ναζιστικό μόρφωμα και ευνοούν συνολικότερα επικίνδυνους σχεδιασμούς.

«Οταν η κυβέρνηση θέλει να ακυρώσει ένα νόμο, θα το κάνει με νομοθετικές πρωτοβουλίες των υπουργών» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης, μιλώντας στο «MEGA», υποστηρίζοντας ότι η πρόεδρος της Βουλής «δεν είπε ότι (σ.σ. οι διατάξεις) είναι άκυρες, αλλά να εξεταστεί η εγκυρότητά τους».

Μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», ο υπουργός Εργασίας Π. Σκουρλέτης αρκέστηκε στην επισήμανση: «Θα ήθελα να δώσει περισσότερες εξηγήσεις η πρόεδρος της Βουλής».

Ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης, έθεσε την προσωπική του διαφωνία, λέγοντας «δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι πρέπει να προσμετράμε για την εγκυρότητα μιας ψηφοφορίας στη Βουλή την ψήφο των παρόντων ή των απόντων βουλευτών».

Να σημειώσουμε ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η Ζωή Κωνσταντοπούλου έλαβε τα εύσημα των χρυσαυγιτών. Το χειροκρότημά τους είχε εισπράξει όταν καταψήφισε την τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, αλλά και όταν απουσίαζε από συζητήσεις για την άρση της ασυλίας βουλευτών του ναζιστικού μορφώματος. Την ίδια στάση είχε τηρήσει και η κοινοβουλευτική ομάδα των συγκυβερνώντων σήμερα ΑΝΕΛ, στο δυναμικό των οποίων φέρεται να ανήκει πλέον το μέχρι πρότινος μέλος της Χρυσής Αυγής και δημοτικός σύμβουλος Σπάτων-Αρτέμιδος Γρ. Γερακόπουλος. Σε επιστολή στην οποία εξηγεί τους λόγους της αποχώρησής του θέτει μόνο και μόνο ζήτημα ...οικογενειοκρατίας.

“Ριζοσπάστης” Παρασκευή 06 Μάρτη 2015