Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΑΝΕΛ «Εθνικιστικές κορόνες» και αποπροσανατολισμός

 

Επιχειρώντας με τις γνωστές «εθνικοπατριωτικές» κορόνες να κρύψει την προσαρμογή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στις ανάγκες του ντόπιου κεφαλαίου, επιλογή του οποίου είναι η συμμετοχή σε ΕΕ και ΝΑΤΟ με ό,τι αυτή συνεπάγεται, ο Π. Καμμένος απευθυνόμενος στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ ανέκραξε ότι η Ελλάδα τελεί υπό «ξένη κατοχή» και πως η συγκυβέρνηση δίνει «αγώνα εθνικοαπελευθερωτικό»!

Υπενθύμισε με κομπασμούς ότι το κόμμα του παίζει ρόλο ρυθμιστή, ενώ επιβεβαιώνοντας τη σημασία που αποδίδουν και οι ΑΝΕΛ σε κινήσεις στοίχισης του λαού στα προτάγματα της αστικής τάξης, προέτρεψε τα στελέχη του κόμματός του «να δώσουμε να καταλάβουν σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Ελληνες ότι εδώ δεν διαπραγματεύεται η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου, η Ελλάδα διαπραγματεύεται, ο ελληνισμός διαπραγματεύεται, το έθνος διαπραγματεύεται».

Σε μια προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή από το αντιλαϊκό περιεχόμενο της συμφωνίας που συνομολόγησε η συγκυβέρνηση στο Γιούρογκρουπ, υποστήριξε «στο πρώτο Eurogroup ο Βαρουφάκης είχε απέναντί του 18 να τον απειλούν, να τον εκβιάζουν, όπως έκαναν και στους άλλους, αλλά οι άλλοι γονάτιζαν, "στα τέσσερα" (...) Ο υπουργός Οικονομικών έμεινε όρθιος. Και έμεινε όρθια και η ελληνική κυβέρνηση. Και έμεινε όρθια η Ελλάδα».

Ισχυρίστηκε ακόμα ότι «άλλαξε το κλίμα στην Ευρώπη»: «Βλέπουμε τον καγκελάριο της Αυστρίας, τον Γάλλο πρόεδρο, τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, την Ιταλία, κόμματα στην Ισπανία που πάνε να πάρουν την εξουσία, να έχουν ξεκινήσει πλέον μία αντίσταση μέσα στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Τέλος, προέτρεψε στελέχη και μέλη σε δουλειά με προεκλογικούς ρυθμούς, ώστε αν γίνουν εκλογές να αποσπάσουν μεγαλύτερο ποσοστό, ώστε να«επηρεάζουμε πολύ περισσότερο τα πράγματα στη χώρα», να διεκδικήσουν δηλαδή ακόμα πιο αναβαθμισμένη θέση σε κυβερνητικό σχήμα. «Το μόνο που ζητώ από εσάς είναι να σφίξουμε τις σχέσεις μας με τις τοπικές κοινωνίες (...) να οργανώσουμε τον ελληνικό λαό ώστε να είναι έτοιμος να στηρίξει την κυβέρνησή του, όχι μόνο σε περίοδο εκλογών», ανέφερε, συντονιζόμενος με αντίστοιχες κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη στοίχιση του λαού σε σχεδιασμούς εχθρικούς προς τα συμφέροντά του.

“Ριζοσπάστης” Τρίτη 10 Μάρτη 2015