Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Επιχείρηση γεωστρατηγικής αναβάθμισης μέσω και... «θρησκευτικής διπλωματίας»

 

Τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της ντόπιας αστικής τάξης μέσω και της λεγόμενης «θρησκευτικής διπλωματίας» επιχειρεί η κυβέρνηση, με διττό στόχο: Να βελτιώσει τη θέση της στα παζάρια με τους πιστωτές και να αποκτήσει προβάδισμα σε σχέση με άλλες αστικές τάξεις της περιοχής στην εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών και τον έλεγχο εμπορικών διαύλων.

Σε αυτή τη βάση, ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, συναντάται σήμερα με τον εκτελεστικό διευθυντή της αμερικανο-εβραϊκής οργάνωσης American Jewish Committee, Ντ. Χάρις, και στη συνέχεια με τον πρόεδρο της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, Σ. Ποπόφ. Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας είναι οργανισμός που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της ελληνικής Βουλής και απαρτίζεται από χριστιανούς ορθόδοξους βουλευτές, μέλη διαφόρων ανά τον κόσμο Κοινοβουλίων.

Σημειωτέον, με αφορμή τη δράση των τζιχαντιστών, η κυβέρνηση προωθεί τη λεγόμενη πρωτοβουλία για την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων της Μέσης Ανατολής, κίνηση που έχει τη στήριξη και της Φεντερίκα Μογκερίνι, ύπατης εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικών και Αμυνας. Πρωτοβουλία που λίγο - πολύ θυμίζει και την πρεμούρα της κυβέρνησης Ερντογάν να εμφανιστεί προστάτης και εκπρόσωπος των μουσουλμανικών πληθυσμών στην ευρύτερη περιοχή...

Η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να έχει συζητήσει το θέμα με κυβερνήσεις κρατών - μελών της ΕΕ, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, αραβικά κράτη, ιεράρχες του χριστιανισμού, του μουσουλμανισμού και του εβραϊσμού, και να έχει πάρει το πράσινο φως για να προχωρήσει στην πραγματοποίηση μιας «μεγάλης συνδιάσκεψης», που έτσι θολό όπως είναι, μέχρι στιγμής, το περιεχόμενό της, μπορεί να αποτελέσει και το ιδεολογικό πρόσχημα για μια ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Αλλωστε, τελευταία, πληθαίνουν οι διαρροές περί επικείμενης «εαρινής εκστρατείας» στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, με αφορμή τη δράση του «Ισλαμικού Κράτους».

Ταυτόχρονα, μια σειρά πληροφοριών από τα υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας καταδεικνύουν ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συμβάλει σε τέτοιες αποστολές, παραχωρώντας αμέσως αμέσως τη βάση της Σούδας (κρίσιμη υποδομή για την υποστήριξη και διεξαγωγή αεροναυτικών επιχειρήσεων στην ευθεία από Λιβύη έως Συρία και Ιράκ), ακριβώς για να σηματοδοτήσει σε «εταίρους» και πιστωτές τη γεωστρατηγική χρησιμότητα και αξία της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδιά τους ως προκεχωρημένου φυλακίου στη νοτιοανατολική τους πτέρυγα.

“Ριζοσπάστης” Τετάρτη 11 Μάρτη 2015