Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Με εργαλείο την ΚΟΜΕΠ στην πολιτική συζήτηση

 

Κομματική Ζωή & Δράση

Η προσπάθεια που γίνεται για παρουσίαση και συζήτηση άρθρων της «Κομμουνιστικής Επιθεώρησης» σε συσκέψεις Κομματικών Οργανώσεων με οπαδούς και φίλους του ΚΚΕ, δείχνει τα περιθώρια που υπάρχουν για την πολύπλευρη αξιοποίηση του Θεωρητικού και Πολιτικού Οργάνου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Για παράδειγμα, στη Δυτική Αθήνα, στις συσκέψεις αυτές συμμετέχουν εκατοντάδες φίλοι του Κόμματος και μέσα από αυτή την προσπάθεια βγαίνει θετική πείρα, όπως γίνεται και τώρα, με τη συζήτηση άρθρου για τις οικονομικές εξελίξεις. Εγινε καλύτερα κατανοητό το οικονομικό έδαφος της διαπραγμάτευσης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους δανειστές, καθώς και το πλέγμα των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων που την επηρεάζουν. Δόθηκε η ευκαιρία να απαντηθούν ερωτήματα για τις προσαρμογές στο μείγμα δημοσιονομικής διαχείρισης που επιδιώκει η συγκυβέρνηση, αλλά και για ζητήματα γύρω από τη νομισματική πολιτική, το ευρώ ή την πιθανότητα αλλαγής νομίσματος στα πλαίσια της αστικής διαχείρισης.

Ολα αυτά όχι μόνο για να ενημερώνονται οι οπαδοί από τις ΚΟΒ, αλλά για να είναι μαχητές στο πλευρό του Κόμματος, να αναλαμβάνουν καθήκοντα. Να διευρύνονται τελικά οι δυνάμεις που δίνουν τη μάχη για την προώθηση της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ.

Κρίσιμο ζήτημα αποδείχθηκε πως είναι η καλή προετοιμασία αυτών των συσκέψεων, η έγκαιρη κουβέντα με τους φίλους του Κόμματος για το περιεχόμενο του άρθρου, για να το έχουν μελετήσει νωρίτερα, ώστε να έρθουν με καταγεγραμμένες ερωτήσεις ή και παρατηρήσεις.

Οι ίδιοι οι φίλοι του Κόμματος που συμμετέχουν, δηλώνουν πιο σίγουροι, πιο δυνατοί στην καθημερινή αντιπαράθεση. Η διαδικασία αυτή βοηθάει και στη βελτίωση της επαφής των φίλων του Κόμματος τόσο με την ΚΟΜΕΠ, όσο και με τις εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής», ενώ αναδεικνύονται οι δυνατότητες αύξησης της διακίνησής τους.

“Ριζοσπάστης” Σάββατο 23 Μάη 2015