Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ «Νέα ΝΑΤΟική βάση στην Κάρπαθο, επέκταση της υπάρχουσας στη Σούδα»


Προς εξέταση στα επόμενα υπουργικά συμβούλια τα σχετικά σχέδια της συγκυβέρνησης, δηλώνει ο Π. Καμμένος

Την πρόταση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προς ΝΑΤΟ και ΗΠΑ να στηθεί νέα βάση τους στην Κάρπαθο, με ταυτόχρονη παραμονή και επέκταση των υπαρχόντων ΝΑΤΟικών εγκαταστάσεων στη Σούδα, επανέλαβε χτες ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, με δηλώσεις του από την Κρήτη.
Συγκεκριμένα, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο εγκατάστασης μη επανδρωμένων αμερικανικών αεροσκαφών στο Καστέλι του Ηρακλείου, ο Καμμένος έσπευσε να διαμηνύσει:
«Δεν υπάρχει κανένας φόβος. Το εξήγησα και χτες, θα αναπτυχθούν τα στρατιωτικά αεροδρόμια ξεχωριστά από τα πολιτικά αεροδρόμια. Καταρχήν, ο δικός μας σκοπός είναι να ενισχυθούν οι Μονάδες της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Οι ΝΑΤΟικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στη Σούδα, στο νομό των Χανίων, παραμένουν και επεκτείνονται. Η πρόταση της Ελλάδας προς το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ είναι οποιαδήποτε αεροπορική δραστηριότητα που είναι στη Σούδα -για να διευκολύνει την κάθοδο των τουριστικών αεροσκαφών και να μπορέσουν να υπάρχουν και μεγαλύτεροι χώροι στη διάθεση της Συμμαχίαςνα πάει στην Κάρπαθο».
«Αυτό είναι μία πρόταση, η οποία θα εξεταστεί στα επόμενα υπουργικά συμβούλια» κατέληξε ο Π. Καμμένος, δείχνοντας ότι το όλο θέμα έχει δρομολογηθεί κεντρικά από την κυβέρνηση, στην προσπάθειά της για γεωστρατηγική αναβάθμιση της εγχώριας αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή, μέσω της παραπέρα εμπλοκής του λαού στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη βδομάδα, στην επίσκεψή του στην Κάρπαθο, ο Καμμένος δήλωνε πως «η Κάρπαθος διαθέτει το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Αιγαίου. Είναι σε ένα κομβικό σημείο μεταξύ του Αιγαίου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Πιστεύω ότι θα έχει πολύ μεγάλη γεωστρατηγική σημασία, και για την Ελλάδα και για το ΝΑΤΟ, η δημιουργία μιας μεγάλης αεροπορικής βάσης στην Κάρπαθο», δείχνοντας και την πρεμούρα της κυβέρνησης να εξυπηρετήσει τους στρατηγικούς στόχους της λυκοσυμμαχίας να παίξει ενεργό ρόλο στην προώθηση των σχεδιασμών της, σε μια περιοχή όπου οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων.
Αντίστοιχα και προχτές δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι να παραχωρήσουμε εγκαταστάσεις, τις Ενοπλες Δυνάμεις μας, αλλά και μεγάλες βάσεις στην περιοχή του Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να διευκολύνουμε τις δυνάμεις της Συμμαχίας(σ.σ. του ΝΑΤΟ)ώστε να αναπτύξουν τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και να ασφαλίσουμε τους ενεργειακούς διαύλους και τον ενεργειακό εφοδιασμό».
Φρόντιζε, μάλιστα, να εξάρει τη ...«χρησιμότητα» της Κρήτης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς: «Η Κρήτη, με τις εκτεταμένες υψηλής ποιότητας και επιχειρησιακής αξίας αεροναυτικές της εγκαταστάσεις και τις μοναδικές, σε συμμαχικό επίπεδο, εγκαταστάσεις ναυτικής εκπαίδευσης, υποστήριξης και επισκευών ναυτικών μονάδων και οπλικών συστημάτων, αποτελεί ένα κομβικά τοποθετημένο, "γιγάντιο αεροπλανοφόρο". Ελέγχει τις θαλάσσιες εμπορικές και ενεργειακές οδούς, που συνδέουν τη Μαύρη Θάλασσα με τη Μεσόγειο και την Ερυθρά Θάλασσα και αποτελεί την αιχμή του δόρατος του δυτικού κόσμου έναντι ενός διευρυνόμενου πεδίου αστάθειας, που περικλείει όλο και εντονότερα την ευρωπαϊκή ήπειρο»...