Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

ΠΟΤΑΜΙ Διαβλέπει αδυναμία της κυβέρνησης και ετοιμάζεται...


«Η κυβέρνηση αυτή δεν είναι σε θέση να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα. Ακόμα και αν καταλήξουμε σε συμφωνία με τους θεσμούς, πολύ σύντομα η παρούσα κυβέρνηση θα βρεθεί και πάλι σε τροχιά ρήξης με τους εταίρους». Αυτό εκτίμησε ο επικεφαλής τουΠοταμιού, Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», βάζοντας ζήτημα για το αν μπορεί η παρούσα συγκυβέρνηση να προωθήσει τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που χρειάζεται σήμερα το κεφάλαιο.
Στην ίδια βάση, βέβαια, εξυπηρέτησης των μονοπωλιακών συμφερόντων, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι «εάν ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει κάτι καλό για τη χώρα, εάν ερωτηθούμε και πειστούμε, θα βοηθήσουμε». «Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα δεχόμασταν να γίνουμε μέρος αυτής της κυβέρνησης συνασπισμού», πρόσθεσε, κρατώντας και μια «πισινή», στο πλαίσιο της έτσι κι αλλιώς συνεχιζόμενης διαδικασίας αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού.
Τέλος, δείχνοντας ότι στα αστικά επιτελεία διαμορφώνονται κάθε είδους σχέδια για τις επόμενες φάσεις της αστικής διαχείρισης, από «νέα» σχήματα, αν η τωρινή διακυβέρνηση αποτύχει, ο Θεοδωράκης διαβεβαίωσε ότι: «Εάν ο Τσίπρας αποτύχει, είμαστε έτοιμοι. Εχουμε ομάδα διαπραγμάτευσης που αποτελείται από σημαντικούς ανθρώπους σε Ελλάδα και εξωτερικό. Θα τα καταφέρουμε!»...