Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Μέρκελ: Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει σκληρές μεταρρυθμίσεις


Η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει σκληρές μεταρρυθμίσεις για να επιστρέψει στην ανάπτυξη, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, επιβεβαιώνοντας ότι η καπιταλιστική ανάκαμψη προϋποθέτει την εφαρμογή σκληρών αντιλαϊκών μέτρων.
Μιλώντας στο «CNN», τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι δανειστές θα πρέπει να εργαστούν σκληρά, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εξετάσει το παράδειγμα άλλων χωρών της Ευρωζώνης, όπως η Ιρλανδία, που εφάρμοσαν επώδυνες μεταρρυθμίσεις για να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση.
«(Αυτές οι χώρες) εφάρμοσαν ένα τέτοιο πρόγραμμα και τώρα έχουν την υψηλότερη ανάπτυξη στην Ευρωζώνη», είπε. «Αυτόν το δρόμο πρέπει να ακολουθήσει και η Ελλάδα. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι διαπραγματεύσεις είναι σκληρές, αλλά έχουν στόχο την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη». 
Σε άλλη συνέντευξη στο «BBC», υποστήριξε ότι πρέπει να σημειωθεί «σκληρή δουλειά» για να αποφευχθεί η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και της Βρετανίας από την ΕΕ. Μάλιστα, ανέφερε πως δεν χάνει τον ύπνο της ούτε για ένα πιθανό «Brexit», αλλά ούτε και για την πιθανότητα «Grexit».
Εξάλλου, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο «RTL» δήλωσε πως δεν έχει ακούσει ότι το ΔΝΤ θέλει να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις, αλλά αυτό που διακυβεύεται είναι μία κοινή πρόταση.