Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ Σε άσκηση με Αμερικανούς και μέχρι τα σύνορα με τη Ρωσία


Ξεκίνησε χτες άλλη μια συνεκπαίδευση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με μονάδες του ΝΑΤΟ, καθώς βαθαίνει, επί κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, η εμπλοκή τους στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για την προώθηση των συμφερόντων των ευρωατλαντικών μονοπωλίων και με στρατιωτικά μέσα, στην κόντρα τους με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Σε αυτό το πλαίσιο, μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας εκπαιδεύονται ανοιχτά για αποστολές εκτός ελλαδικού χώρου, έως και τα σύνορα με τη Ρωσία, με στόχο την απόκτηση ετοιμότητας για ανάληψη δράσης όπου Γης, προς εξυπηρέτηση του μεγάλου κεφαλαίου.
Συγκεκριμένα, από χτες 16/7 ως και τις 23/7, η Πολεμική Αεροπορία πρόκειται να συμμετάσχει στηνπολυεθνική αεροπορική άσκηση «Thracian Star 2015», με αεροσκάφη F-16 της 111ης Πτέρυγας Μάχης. Ασκηση η οποία διοργανώνεται από τη Βουλγαρία και θα διεξαχθεί εντός του FIR Σόφιας, το οποίο σημειωτέον απλώνεται και στη Μαύρη Θάλασσα, ενώνεται μάλιστα με το FIR της Συμφερόπολης, το οποίο καλύπτει Κριμαία και Νοτιοανατολική Ουκρανία...
Το ΓΕΑ αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: «Η άσκηση έχει σκοπό την εκπαίδευση του προσωπικού στη διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων, με στόχο την εναρμόνιση των διαδικασιών των συμμετεχουσών δυνάμεων σε τακτικό επίπεδο και την αύξηση της διαλειτουργικότητας».
Στην «Thracian Star 2015» θα συμμετάσχουν με προσωπικό και μέσα οι Βουλγαρία, Ελλάδα, Πολωνία, ΗΠΑκαι Ρουμανία.
Χαρακτηριστικά, στην περσινή «Thracian Star», ελληνικά μαχητικά ανεφοδιάζονταν στον αέρα από ιπτάμενα «τάνκερ» της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, γεγονός που προϊδεάζει για συμμετοχή μονάδων μας σε ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις, μακριά από τις βάσεις ανεφοδιασμού τους, μακριά από τον ελλαδικό χώρο...
Αλλωστε και μόνο το γεγονός ότι οι ασκήσεις αυτές διεξάγονται στο FIR Σόφιας, πολύ κοντά στα σύνορα με Ουκρανία και Ρωσία, και ενώ συνεχίζεται η ένταση στο Ουκρανικό, ενώ συνεχίζονται οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις για την είσοδο ευρωατλαντικών μονοπωλίων στην Ουκρανία, στη Μολδαβία, στη Γεωργία, σ' άλλες πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, σε σύγκρουση με την καπιταλιστική Ρωσία, δείχνει πόσο βαθαίνει η τέτοια εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, κατ' εντολή της κυβέρνησης και για τα συμφέροντα ντόπιων και άλλων μονοπωλίων.