Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

ΠΟΤΑΜΙ Ζήτησε «αλλαγές» για την οικονομία του κεφαλαίου

Με άξονα την «ενότητα» των δυνάμεων της αστικής διαχείρισης και την προώθηση των «μεγάλων αλλαγών» που έχει ανάγκη το εγχώριο κεφάλαιο κινήθηκαν οι τοποθετήσεις του Ποταμιού χτες στη Βουλή.
Ο επικεφαλής του, Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας στην Ολομέλεια, κάλεσε να αφήσουν οι αστικές πολιτικές δυνάμεις τις «προεκλογικές ρητορείες», «να μη βαφτίζουν οι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ την τεμπελιά, αντιμνημονιακό αγώνα». Ορισε ως «νέο πατριωτισμό», το «να είσαι χρήσιμος» στη λειτουργία του συστήματος, ενώ κάλεσε για άλλη μια φορά για «μεγάλες αλλαγές», γιατί «η οικονομία πεθαίνει».
Επιπλέον, έθεσε ανοιχτά ζήτημα αντικατάστασης της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην προεδρία της Βουλή, ενώ παραπέρα κατήγγειλε την κυβέρνηση για προσλήψεις «ημετέρων».
Επαιρόμενος, τέλος, ότι το Ποτάμι πρωτοστάτησε για τη σωτηρία της χώρας μετά το περιβόητο δημοψήφισμα, διευκρίνισε στον πρωθυπουργό ότι το Ποτάμι ψηφίζει «ναι» και στα νέα προαπαιτούμενα.
Νωρίτερα, στην τοποθέτησή του στην Ολομέλεια, ο εισηγητής του Ποταμιού Αλ. Χατζηδημητρίου έψεξε την κυβέρνηση πως κάνει «ό,τι μπορεί για να διασπάσει την ενότητα» των αστικών πολιτικών δυνάμεων πάνω στα ζητούμενα φυσικά της ΕΕ και του κεφαλαίου.
Ασκώντας κριτική σε επιμέρους σημεία του νομοσχεδίου, κάλεσε παρόλα αυτά εκ μέρους του Ποταμιού «να συμφωνήσουμε και να προχωρήσουμε μπροστά». Κάλεσε, τέλος, «εμείς που είμαστε υπέρμαχοι του ναι, να μην δυναμιτίζουμε το κλίμα, να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε», για να στηριχθεί φυσικά η ανάκαμψη της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας εντός ΕΕ και ευρώ.