Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ «Αναγκαία πολιτική τα μνημόνια» για τα διακυβεύματα του κεφαλαίου


Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευ. Μεϊμαράκης, ξεκαθάρισε ευθύς εξαρχής ότι το θέμα για όλες τις δυνάμεις της αστικής διαχείρισης είναι το πώς θα διασφαλιστεί ο δρόμος για τη νέα συμφωνία-μνημόνιο με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και ότι σε αυτό το δρόμο βασικό ρόλο έπαιξαν και οι βουλευτές της ΝΔ.
Προειδοποίησε για άλλη μια φορά για τον κίνδυνο εξόδου από την Ευρωζώνη, καθώς η ΝΔ πασχίζει για τη διασφάλιση της κυρίαρχης στρατηγικής επιλογής της ντόπιας αστικής τάξης για παραμονή στην ΕΕ και στο ευρώ.
«Μνημόνιο δεν υπάρχει αριστερό και δεξιό, αλλά είναι αναγκαία πολιτική για να παραμείνουμε στο ευρώ» είπε χαρακτηριστικά, σηματοδοτώντας και τα όρια όπου κινούνται οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου.
«Τα στοιχεία μιας κακής συμφωνίας μπορούν να μας κρατήσουν στο πλαίσιο και να τα διαπραγματευτούμε ξανά» συμπλήρωσε, συμβάλλοντας και αυτός στη νέα προσπάθεια εξαπάτησης του λαού που επιχειρεί να στήσει η κυβέρνηση, περί δυνατότητας «διόρθωσης» του νέου μνημονίου...
Αμέσως μετά, για να στοιχειοθετήσει τη στάση της ΝΔ, πρόσθεσε: «Ψηφίζουμε "ναι" για να διασφαλίσουμε την παραμονή της πατρίδας στο ευρώ», προαναγγέλλοντας τη θετική στάση της ΝΔ και στα χτεσινοβραδινά αντιλαϊκά προαπαιτούμενα και στα ακόμα χειρότερα που θα ακολουθήσουν για το τρίτο μνημόνιο.
«Στηρίζουμε την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας» επέμεινε και ταυτόχρονα επιτέθηκε στην κυβέρνηση ότι εκπροσωπεί «το βαθύ κράτος» και «δε θέλει να προχωρήσει η επιχειρηματικότητα». Στην ίδια βάση, επιτέθηκε στην κυβέρνηση ότι επιδιώκει τον «κρατισμό» και βάζει φόρους για να συντηρήσει ένα «μεγάλο κράτος».
Τέλος, είπε ότι η ΝΔ επιλέγει το «μεσαίο δρόμο», του «κοινωνικού και μεταρρυθμιστικού κέντρου», σηματοδοτώντας μια στροφή της ΝΔ προς πιο ...«κεντρώα» ακροατήρια.
Νωρίτερα, ο εισηγητής της ΝΔ, Ν. Δένδιας, επέμεινε ότι η «ιδιοκτησία του προγράμματος που εισήχθη προς ψήφιση» είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Υπερασπίστηκε των πεπραγμένων των κυβερνήσεων Καραμανλή και Σαμαρά για την «προστασία» του «καταθέτη», ενώ χαρακτήρισε «αναγκαία» την ανακεφαλαιοποίηση του ντόπιου τραπεζικού συστήματος.
Παραπέρα, ζήτησε την «κατάθεση ενός ελληνικού αναπτυξιακού προγράμματος», παραπέμποντας στα προηγούμενα νομοθετήματα της ΝΔ, στα οποία θα πρέπει να βασιστεί η κυβέρνηση και να τα «προσαρμόσει» σε όσα της ζητούν τώρα οι δανειστές.
«Υπάρχει ευρύς χώρος συναίνεσης» ανέφερε χαρακτηριστικά, στέλνοντας ουσιαστικά το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η ΝΔ θα βάλει πλάτη για τα ζητούμενα του κεφαλαίου, για τη στήριξη της κερδοφορίας του.

Για νέο πρόεδρο στις 30 Αυγούστου;
Στο μεταξύ, εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες μέρες στη ΝΔ, καθώς νεότερες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, θέλουν το μεταβατικό πρόεδρο της παράταξης, Ευ. Μεϊμαράκη, αποφασισμένο να εισηγηθεί την εκλογή νέου προέδρου της ΝΔ στις 30 Αυγούστου.
Καθώς φαντάζουν πολύ πιθανές οι πρόωρες εκλογές, σειρά κεντρικών στελεχών της ΝΔ εμφανίζονται να μην επιθυμούν παραμονή Μεϊμαράκη στην ηγεσία έως την άνοιξη του 2016, οπότε και θα γίνει το έκτακτο συνέδριο της ΝΔ. Σε αυτή τη βάση, ο ίδιος φέρεται να έχει δώσει ήδη σχετικές εντολές στο γραμματέα του κόμματος, Α. Παπαμιμίκο, προκειμένου να «τρέξουν» τα διαδικαστικά.
Βέβαια, υπάρχουν και στελέχη με αντίθετη άποψη, που επιδιώκουν, για διάφορους λόγους, παραμονή προσώρας Μεϊμαράκη στη θέση του προέδρου.
Σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος αναμένεται να εισηγηθεί σήμερα, Πέμπτη, στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ την εκλογή νέου προέδρου στα τέλη Αυγούστου, ενώ απόφαση για το ζήτημα ίσως παρθεί στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, που συνεδριάζει αύριο Παρασκευή.