Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2015

Παραπλανήσεις...

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣΠερισσεύουν, τον τελευταίο καιρό, οι ισχυρισμοί από πλευράς κυβερνητικών, αλλά και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η κυβέρνηση αντιπαλεύει πιέσεις και εκβιασμούς από ξένα κέντρα, που διεξάγουν οικονομικό και πολιτικό πόλεμο σε βάρος της χώρας, ότι αντιμάχεται την εξωτερική και την εσωτερική τρόικα, σκοτεινές δυνάμεις της ΕΕ και άλλα τέτοια. Η ρητορική αυτή συνοδεύεται σχεδόν πάντα από διαμαρτυρίες ότι η ΕΕ δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι, ότι παραβιάζει τις ιδρυτικές της αξίες και αρχές που σχετίζονται δήθεν με τη δημοκρατία και την αλληλεγγύη...
Ομως, οι ίδιοι που λένε τα παραπάνω δεν είναι αυτοί που απέρριπταν και απορρίπτουν ως παρωχημένες, εξωπραγματικές τις θέσεις του ΚΚΕ για το χαρακτήρα των ιμπεριαλιστικών λυκοσυμμαχιών καπιταλιστικών κρατών, τύπου ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΔΝΤ κ.ά. και για την ανάγκη αποδέσμευσης απ' αυτές; Είναι οι ίδιοι που επιμένουν στον ισχυρισμό ότι αυτές οι λυκοσυμμαχίες είναι δυνατόν να αλλάξουν, προς όφελος του λαού. Είναι οι ίδιοι που συγκαλύπτουν τον ταξικό χαρακτήρα της ΕΕ ως ένωσης του κεφαλαίου, των μονοπωλίων, συσκοτίζοντας ότι η συμμετοχή της χώρας σ' αυτή έγινε με κριτήριο τα συμφέροντα των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων, οι οποίοι άλλωστε ωφελήθηκαν και ωφελούνται πολλαπλά απ' αυτή την επιλογή.
Είναι οι ίδιοι που συγκαλύπτουν ότι τέτοιες ενώσεις δεν ήταν ούτε πρόκειται να γίνουν ενώσεις ισότιμων κρατών, ότι η ανισοτιμία ανάμεσα σε κράτη διαφορετικής οικονομικής και πολιτικής δύναμης είναι νόμος, ότι κυριαρχεί πάντα το δίκιο του ισχυρότερου και ανάμεσα στους καπιταλιστές.
Δεν είναι οι ίδιοι που συνεχίζουν να βγάζουν ύμνους για την ΕΕ και το ευρώ, να υπογράφουν μαζί με τα λεγόμενα μνημονιακά κόμματα κοινή δήλωση πίστης στην ΕΕ;
Η παραπλάνηση της κυβέρνησης δεν περιορίζεται μόνο στη συσκότιση όλων των παραπάνω. Αφορά και στην εικόνα ότι η ελληνική κυβέρνηση μάχεται μόνη της με θεούς και δαίμονες για το καλό του λαού. Ούτε αυτό είναι αλήθεια. Η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται όλους αυτούς τους μήνες για λογαριασμό τμημάτων του κεφαλαίου της χώρας που διεκδικούν μια πιο γενναία στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης με ρύθμιση του κρατικού χρέους, νέο δανεισμό και νέα επενδυτικά πακέτα. Σε αυτή της την προσπάθεια έχει βρει τη διεθνή αρωγή άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων και κυρίως των ΗΠΑ, όπως άλλωστε ανοιχτά ομολόγησε ο Ν. Κοτζιάς σε ιταλικό κανάλι. Σημειώνουμε ότι οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ στο ΔΝΤ άσκησαν πίεση για τη δημοσίευση της περίφημης «έκθεσης» για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους που αξιοποίησε η συγκυβέρνηση στην κόντρα της με τους Ευρωπαίους «εταίρους» της. Εξάλλου, για λογαριασμό των εξοπλιστικών προγραμμάτων του ΝΑΤΟ η συγκυβέρνηση «αντιστάθηκε» στη μείωση των στρατιωτικών εξοπλισμών, την ίδια στιγμή που μια από τις πρώτες πράξεις της, σε συνθήκες που ο λαός στενάζει, ήταν η αποπληρωμή 500 εκατομμυρίων στο αμερικανικό μονοπώλιο οπλικών συστημάτων «Λόκχιντ». Και, βεβαίως, κανένας δεν μπορεί να αγνοεί τις απανωτές δηλώσεις διαθεσιμότητας από πλευράς του υπουργού Αμυνας Π. Καμμένου για νέα βάση στο Αιγαίο, νέο στρατηγείο στην Κρήτη, την παροχή κάθε βοήθειας στα ιμπεριαλιστικά ΝΑΤΟικά σχέδια στην περιοχή κ.ά.
Το σχήμα μιας κυβέρνησης που πολεμά τα «θηρία» του κόσμου για το καλό του λαού είναι παραπλανητικό. Στην πραγματικότητα, για λογαριασμό τμημάτων των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων η ελληνική κυβέρνηση παίρνει ενεργά μέρος σε επικίνδυνο για το λαό «καβγά» ανάμεσα σε «θηρία»!