Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΠΟΤΑΜΙ Θέλει συμφωνία, συγκυβέρνηση, αναδιαρθρώσεις


Την πρεμούρα του να κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές ώστε να αποκατασταθούν τάχιστα οι γραμμές χρηματοδότησης των ντόπιων μονοπωλίων και να προχωρήσουν οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις ανέπτυξε ξανά, χτες, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
«Ολοι λένε "κάνετε κάτι να τελειώσει η συμφωνία". Η απραξία και η ακινησία στοιχίζει πολύ στην οικονομία», υποστήριξε, εκτιμώντας ταυτόχρονα ότι θα είναι μια «δύσκολη συμφωνία», με νέα αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία θα πληρώσει ο λαός.
Για το τι θα κάνει το Ποτάμι όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή, είπε: «Εμείς είμαστε απόλυτοι. Η συμφωνία που θα έρθει στη Βουλή, θα ψηφιστεί από εμάς, γιατί ο ασθενής χρειάζεται οξυγόνο. Εμείς δεν έχουμε απωθημένα. Τη συμφωνία θα την ψηφίσουμε χωρίς παζάρια για την επόμενη ημέρα. Δεν μας ενδιαφέρουν τα υπουργεία και οι λιμουζίνες».
Κάλεσε δε τον Αλ. Τσίπρα, ακριβώς για να εξασφαλίσει ευρύτερη συναίνεση στα μέτρα της συμφωνίας, «να σχηματίσει μια κυβέρνηση της προοδευτικής παράταξης, μια κυβέρνηση λογικής, και με ανθρώπους που είναι στον ΣΥΡΙΖΑ και με ανθρώπους που βρίσκονται σε άλλους χώρους. Να επιλέξει προσωπικότητες από τον ευρύτερο χώρο. Λογικούς ανθρώπους, προσωπικότητες».
Ολα αυτά, προκειμένου «να έχουμε επενδύσεις στην Ελλάδα», με ιδιωτικοποιήσεις, όπου το ποσοστό του Δημοσίου θα περιορίζεται σε «20-30%». Αλλωστε, επέμεινε ότι «η απογοήτευση των συμμάχων μας δεν οφείλεται στο ότι δεν βάζουμε τον ΦΠΑ στο 11% ή 13%. Η Ελλάδα έχασε την αξιοπιστία στην Ευρώπη εξαιτίας της απουσίας των μεταρρυθμίσεων».