Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ Συζητάμε και προωθούμε την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ



Εκδήλωση της ΚΟΑ, τη Δευτέρα 20/7, με ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα

Εκδήλωση - συζήτηση διοργανώνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,Δημήτρη Κουτσούμπα, τη Δευτέρα 20 Ιούλη,στις 8 μ.μ., στο ξενοδοχείο «ΝΟΒΟΤΕΛ» (Μιχαήλ Βόδα 4-6, Πλατεία Βάθης). Θέμα της εκδήλωσης είναι: «Οργανώνουμε την αντίσταση, την αλληλεγγύη, ενάντια στη νέα συμφωνία - μνημόνιο. Συζητάμε και προωθούμε την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ σε όφελος του λαού».
Πρόκειται για πρωτοβουλία ενταγμένη στην παρέμβαση που ξεδιπλώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις σε χώρους δουλειάς και γειτονιές της Αττικής όλο το τελευταίο διάστημα, με στόχο να οργανωθεί η πάλη και η στράτευση εργατικών - λαϊκών στρωμάτων με την πολιτική του ΚΚΕ, να υπάρξει τείχος προστασίας των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, για την απόκρουση της παραπέρα χρεοκοπίας, στην οποία αυτές οδηγούνται με ευθύνη της κυβέρνησης, της εγχώριας αστικής τάξης και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ, στους οποίους επιλέγει να συμμετέχει.

Κόντρα στις αυταπάτες και τη μοιρολατρία
Οι προσπάθειες των μελών και των οπαδών του Κόμματος για την οργάνωση της λαϊκής πάλης είναι αμείωτες και κορυφώθηκαν την προηγούμενη βδομάδα, ενόψει του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ ενάντια στο νέο μνημόνιο που φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τη στήριξη όλων των δυνάμεων της αστικής διαχείρισης.
Σε όλη αυτή την προσπάθεια, οι δυνάμεις του ΚΚΕ είχαν και έχουν να αναμετρηθούν με τη ζημιά που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εργατικές - λαϊκές συνειδήσεις, συνεχίζοντας το έργο των προκατόχων του: Με τις αυταπάτες που έχει σπείρει χρόνια τώρα αφοπλίζοντας το κίνημα, με τη συμβολή του στην αποδυνάμωση της πάλης και της οργάνωσης στα συνδικάτα, της διεκδίκησης, της σύγκρουσης με την εργοδοσία. Οι κομμουνιστές ανέδειξαν με τις παρεμβάσεις τους ότι αυτή είναι και η μεγάλη υπηρεσία του κυβερνώντος κόμματος στο σύστημα: Κατάφερε να βάλει «στον πάγο» τις λαϊκές αντιδράσεις, καλλιεργώντας την αναμονή και την ανοχή στο μικρότερο κακό. Πρόκειται, άλλωστε, για υπηρεσία που αναγνωρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ και γνωστοί εχθροί των λαϊκών συμφερόντων, όταν π.χ. παραδέχονται ότι μέτρα σαν αυτά που ψηφίστηκαν προχτές στη Βουλή, θα ήταν σχεδόν αδύνατο να τα περάσει και να τα εφαρμόσει «χωρίς ν' ανοίξει μύτη» οποιαδήποτε προηγούμενη κυβέρνηση των παραδοσιακών αστικών κομμάτων.
Οι προσπάθειες που κάνουν οι κομμουνιστές, στόχο έχουν ν' αντιστραφεί το κλίμα ηττοπάθειας και μοιρολατρίας, η απογοήτευση και οι μειωμένες απαιτήσεις. Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι εργαζόμενοι που δηλώνουν σίγουροι ότι θα δουν ακόμα χειρότερες μέρες και απαντούν στο ΚΚΕ ότι «δεν αλλάζουν τα πράγματα». Η αλήθεια, όμως, είναι ότι τη μεγάλη μάχη ο λαός δεν την έχει δώσει ακόμα, επομένως δε «δικαιούται» να νιώθει ηττημένος. Αυτό που ηττήθηκε είναι η λογική ότι η ΕΕ μπορεί ν' αλλάξει, να γίνει φιλολαϊκή, ότι μια κυβερνητική εναλλαγή στα πλαίσια του καπιταλισμού μπορεί να εξασφαλίσει καλύτερη ζωή για το φτωχόκοσμο.
Χρεοκόπησε η αντίληψη ότι μια «αριστερή» αστική κυβέρνηση μπορεί να προσφέρει «άμεσες λύσεις» για το λαό. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι δεν υπάρχει πιο «άμεση λύση» από την ενίσχυση σήμερα της ταξικής πάλης και τη συστράτευση με το ΚΚΕ στην αναμέτρηση με τα μονοπώλια. Από τη διεκδίκηση σήμερα για την ανάκτηση απωλειών, για το ξήλωμα των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, για την αντίσταση στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, από την οργάνωση της αλληλεγγύης. Ηταν μόνιμο στοιχείο της προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ, που μάλιστα έπειθε και λαϊκό κόσμο, ότι η πολιτική του θα έδινε λύσεις «σήμερα» στα καυτά λαϊκά προβλήματα και όχι στη «Δευτέρα Παρουσία». Πλέον αποδεικνύεται ότι η λύση λαϊκών προβλημάτων από την κυβέρνηση μετατίθεται για το αόριστο μέλλον, ενώ για το σήμερα εξασφαλίζει μόνο ένταση της εκμετάλλευσης, μεγαλύτερη εξαθλίωση. Αποδεικνύεται ότι οι εργαζόμενοι, αν θέλουν να βάλουν εμπόδια στη βάρβαρη πολιτική, να αποσπάσουν κατακτήσεις για τα οξυμένα προβλήματά τους, θα το κάνουν μόνο με την ανασύνταξη του κινήματός τους και την ενίσχυση του ΚΚΕ, με την ανυποχώρητη πάλη τους ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο, την εξουσία του και τις λυκοσυμμαχίες του.

Η αναζήτηση μπορεί να καρπίσει, όταν συναντηθεί με την πρόταση του ΚΚΕ
Από την άλλη, είναι γεγονός ότι η απογοήτευση συνυπάρχει με την αναζήτηση, με την έντονη πολιτική συζήτηση για το ποια μπορεί να είναι η διέξοδος που συμφέρει το λαό. Δεν είναι τυχαίο το μόνιμο ερώτημα προς το ΚΚΕ: «Κι εσείς τι προτείνετε;». Οι ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων βδομάδων δίνουν τη δυνατότητα να ξεδιπλωθεί η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, να μπει στη συζήτηση πιο επιτακτικά το κύριο καθήκον της εργατικής τάξης.
Υπάρχουν παραδείγματα από ανθρώπους που αναγνωρίζουν ότι το ΚΚΕ δικαιώνεται από την πραγματικότητα, όπως για παράδειγμα με τη στάση που επέλεξε να κρατήσει στο δημοψήφισμα. Αναγνωρίζεται ότι επιδίωξη της κυβέρνησης ήταν η εξασφάλιση περαιτέρω ανοχής και ότι αν ήταν ακόμα πιο μαζική η απόρριψη - ακύρωση του εκβιασμού, οι αγώνες θα ήταν ακόμα πιο ενισχυμένοι, από ακόμα καλύτερες θέσεις. Αλλωστε, οι κατοπινές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, ειδικά η προχτεσινή μεγάλη διαδήλωση στο Σύνταγμα, αποδεικνύουν και αυτό το γεγονός: Οτι το πραγματικό «όχι» στο ψευτοδίλημμα, στο βαθμό που υιοθετήθηκε από λαϊκές δυνάμεις, άφησε παρακαταθήκη για τις νέες μάχες.
Η ψήφιση του νέου μνημονίου από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συνοδοιπόρους του επιταχύνει τις διαδικασίες αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού. Οι διαφοροποιήσεις κυβερνητικών στελεχών, που δήθεν κάνουν ό,τι τους λέει η «συνείδησή» τους, στόχο έχουν να μπερδέψουν λαϊκό κόσμο, να εμποδίσουν τη ριζοσπαστικοποίηση και τη συνάντησή του με την ανατρεπτική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Την ίδια στιγμή που πρέπει με όλους τους τρόπους να εκφραστεί η γνήσια λαϊκή αντίθεση με το κεφάλαιο, την εξουσία του και τις συμμαχίες του, το μόνο που καταφέρνουν δυνάμεις σαν την «Αριστερή Πλατφόρμα» ή την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λοιπούς πρόθυμους, είναι να προβάλλουν μια εναλλακτική προοπτική στην καπιταλιστική ανάπτυξη.
Οι Κομματικές Οργανώσεις καλούν με τις παρεμβάσεις τους όλο εκείνο τον κόσμο που νιώθει προδομένος να βγάλει συμπεράσματα. Αυτές οι δήθεν «εναλλακτικές προτάσεις» για έξοδο της οικονομίας της Ελλάδας από το ευρώ, χωρίς να θιγεί το ίδιο το κεφάλαιο και η εξουσία του, αυτοί δηλαδή που έχουν φέρει το λαό σε συνθήκες εξαθλίωσης, είναι η άλλη όψη της χρεοκοπίας των λαϊκών στρωμάτων. Είναι νέες αυταπάτες και ψευδαισθήσεις, σαν αυτές που καλλιεργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, που ο λαός δεν πρέπει να υιοθετήσει.
Σήμερα, όλα τα σφυριά πρέπει να χτυπάνε στο μοναδικό στόχο που πρέπει να έχει η εργατική τάξη και ο λαός. Να κερδίσει έδαφος στο κίνημα η πολιτική αντίληψη της πραγματικής ρήξης που προωθεί το ΚΚΕ, της πραγματικής ανατροπής, για μια κοινωνία όπου σκοπός της παραγωγικής διαδικασίας δε θα είναι η εξασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, αλλά η ικανοποίηση των εργατικών - λαϊκών αναγκών. Για να γίνει αυτό, απαιτείται η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, ο λαός με την εξουσία του να τα καταστήσει κοινωνική περιουσία. Μόνο τότε η εργατική τάξη, με τη χώρα αποδεσμευμένη από ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, θα μπορεί να σχεδιάσει την οικονομία προς όφελος της λαϊκής πλειοψηφίας. Γι' αυτή την προοπτική το ΚΚΕ συγκεντρώνει δυνάμεις σήμερα, χωρίς να χάνει στιγμή, πρωτοστατώντας σε όλες τις μάχες για την καλυτέρευση των όρων ζωής του λαού.