Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Γύρω από τον…κόσμο

 

 

ΖΑΓΚΡΕΜΠ.-- Ενας εργαζόμενος σκοτώθηκε και τρεις ακόμα τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε χυτήριο, το βράδυ της Τετάρτης στην πόλη Ποζένγκα στην Κροατία. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί έρευνα για τα αίτια της έκρηξης.

ΣΟΦΙΑ.-- Σε κινητοποιήσεις στα σύνορα με τη Ρουμανία προχώρησαν χτες Βούλγαροι καπνοπαραγωγοί, διαμαρτυρόμενοι για την «άδικη» όπως υποστηρίζουν μεταχείρισή τους στην ΕΕ, όσον αφορά τις επιδοτήσεις και καταγγέλλοντας «ανεξέλεγκτες εισαγωγές», με την οικονομική κατάσταση των λαϊκών στρωμάτων της χώρας να παραμένει τραγική παρά τις διάφορες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα που υπόσχονταν «ανάπτυξη», με τη θέση των εργαζομένων να επιδεινώνεται συνεχώς.

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΠΡΕΤΟΡΙΑ.-- Την ίδρυση νέου κόμματος κατά τον ίδιο «αντικαπιταλιστικής» ιδεολογίας, ανακοίνωσε ο πρώην επικεφαλής της οργάνωσης νεολαίας του Εθνικού Απελευθερωτικού Κογκρέσου (ANC) στη Νότια Αφρική. Ο Τζούλιους Μαλέμα είχε εκδιωχθεί από το ANC το 2012 ως υπεύθυνος για διχαστική πολιτική εντός και εκτός κόμματος. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι εκδιώχθηκε επειδή επέκρινε τον Ζούμα ότι «δεν λάμβανε αρκετά μέτρα υπέρ των φτωχών». Το κόμμα του Μαλέμα, με την επωνυμία «Μαχητές της Ελεύθερης Οικονομίας», έχει ως βασικούς άξονες, κατά τον ίδιο, «την αναδιανομή της γης και την εθνικοποίηση των ορυχείων». Η ανακοίνωσή του συνέπεσε με την νέα ενημέρωση από τον Πρόεδρο Ζούμα για την κατάσταση υγείας του Νέλσον Μαντέλα, την οποία χαρακτήρισε ««κρίσιμη αλλά σταθερή».

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Δεκατέσσερις στρατιώτες νεκροί είναι ο απολογισμός επίθεσης αγνώστων ενόπλων κατά σημείου ελέγχου του στρατού, χτες, την ώρα του τέλους της νηστείας της πρώτης μέρας του Ραμαζανιού. Η επίθεση σημειώθηκε στην πόλη Μπαρουάνα, 220 χιλιόμετρα ανατολικά της Βαγδάτης, κατά στρατιωτών που συμμετέχουν στη δύναμη φύλαξης πετρελαιαγωγών. Σε άλλη επίθεση επίσης σκοτώθηκαν 28 προσκυνητές.