Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Γύρω από τον…κόσμο

 

 

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ - ΣΕΟΥΛ.-- Συνομιλίες με στόχο την επαναλειτουργία του κοινού βιομηχανικού πάρκου στη βιομηχανική ζώνη Καεσόνγκ πραγματοποιούν το πρωί του Σαββάτου αντιπροσωπείες αξιωματούχων από τη Νότια Κορέα και τη ΛΔ Κορέα στο μεθοριακό χωριό Πανμουτζόμ.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Οι πολυεθνικοί κολοσσοί που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τροφίμων, «Νestle» και «Danone», αναγκάστηκαν να ανακοινώσουν χτες μείωση 20% στην τιμή των προϊόντων βρεφικού γάλακτος που διαθέτουν στην Κίνα μετά την ανακοίνωση των κινεζικών αρχών πως θα ξεκινήσουν σε βάρος τους έρευνα για να διαπιστώσουν εάν έχουν προχωρήσει στη σύσταση καρτέλ...

ΣΟΦΙΑ.-- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αίτημα την παραίτηση της βουλγαρικής κυβέρνησης πραγματοποίησαν και χτες έξω από το Κοινοβούλιο περίπου 5.000 διαδηλωτές.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Η επέλαση του καπιταλισμού στη Ρουμανία από το 1989 ως σήμερα μαζί με τις πολιτικές φτωχοποίησης του ρουμανικού λαού και τη μαζική μετανάστευση λόγω ανεργίας είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση του πληθυσμού κατά τουλάχιστον 3.000.000! Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία απογραφής πληθυσμού που δημοσιοποιήθηκαν χτες, ο ρουμανικός πληθυσμός φθάνει πλέον τα 20.000.000 άτομα από 23.000.000 που ήταν το 1989...

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Σε μία τυχαία ημέρα, περίπου 80.000 ασθενείς στην Ευρώπη μολύνονται από κάποιο ενδονοσοκομειακό μικρόβιο, συχνά ενώ νοσηλεύονται στην εντατική, αναφέρει σε έκθεσή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Πάνω από 70 άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 300 τραυματίστηκαν στη διάρκεια των συνεχιζόμενων συγκρούσεων μεταξύ αντίπαλων ομάδων ένοπλων ισλαμιστών στο Κισμάγιο της νότιας Σομαλίας προκαλώντας τον εκτοπισμό εκατοντάδων αμάχων από τις εστίες τους και εμπλοκή στη συνέχιση του έργου οργανώσεων ανθρωπιστικής αρωγής που δρουν στην πόλη, ανακοίνωσε χτες εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας του ΟΗΕ.

ΧΑΡΑΡΕ.-- Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ζιμπάμπουε απέρριψε χτες το αίτημα για αναβολή της ημερομηνίας των εκλογών της 31ης Ιούλη που υποστήριζε ο Πρόεδρος Ρόμπερτ Μουγκάμπε αλλά στο οποίο είχε εκφράσει αντιρρήσεις ο πρωθυπουργός Μόργκαν Τσβανγκιράι.