Να παρουσιάσει το συνδικαλιστικό κίνημα σαν φυτώριο διαφθοράς, για να συκοφαντήσει συλλήβδην τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους, ενόψει και του νέου γύρου της επίθεσης στο χώρο της Υγείας, επιχειρεί η κυβέρνηση, με αφορμή τη σύλληψη του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Σωτηρία». Ο συνδικαλιστής πιάστηκε χτες το μεσημέρι στο σπίτι της διοικήτριας του «Σωτηρία» για «εκβίαση, παράνομη οπλοκατοχή και αντίσταση», σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας. Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, με την παρουσία της διοικήτριας του «Σωτηρία», ο υπουργός Υγείας, Αδ. Γεωργιάδης, παρουσίασε τα γεγονότα κομμένα και ραμμένα στις επιδιώξεις της κυβέρνησης. Η υπόθεση αφορά στην υπογραφή μιας σύμβασης παραχώρησης από το νοσοκομείο ενός πεπαλαιωμένου κτιρίου, όπου το Ινστιτούτο της Ακαδημίας Αθηνών θα κάνει κλινικές έρευνες και έρευνες βιοϊσοδυναμίας για γενόσημα φάρμακα. Οι έρευνες, σύμφωνα με τον υπουργό, θα χρηματοδοτούνται απ' τις φαρμακευτικές εταιρείες. Το σωματείο εναντιώθηκε στη σύμβαση, με την πλειοψηφία να τη χαρακτηρίζει «μη σύννομη».
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πρότειναν να γίνει όπου χρειαστεί αυτό το κέντρο, αρκεί να ανήκει σε κρατικό φορέα - και όχι σε ΝΠΙΔ, όπως είναι το Ινστιτούτο της Ακαδημίας -, να έχει την εποπτεία του το υπουργείο Υγείας και να μην υπόκειται στις επιδιώξεις και τα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιρειών. Να σημειωθεί ότι όμορα νοσοκομεία (Λαϊκό, Κρατικό Αθήνας και τα Στρατιωτικά νοσοκομεία) αρνήθηκαν παρόμοια παραχώρηση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο πρόεδρος του Σωματείου «απαιτούσε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ για να ακυρώσει τις αντιδράσεις του Σωματείου στην ολοκλήρωση της συμφωνίας παραχώρησης». Κατά τον υπουργό Υγείας, ο πρόεδρος του Σωματείου ζήτησε απ' τη διοικήτρια μερικά απ' τα χρήματα «που θα κερδίσει το νοσοκομείο από αυτή τη σύμβαση» για να σταματήσει να αντιδρά και να προχωρήσει η σύμβαση. Χτες το μεσημέρι, κλείστηκε ραντεβού στο σπίτι της διοικήτριας, όπου ο πρόεδρος παρέλαβε 50.000 ευρώ προσημειωμένα. Μόλις βγήκε απ' το σπίτι, συνελήφθη. Στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν ακόμα πιστόλι, καραμπίνα, πτυσσόμενα μαχαίρια, κλομπ και μαγνητόφωνο καταγραφής ήχου.
Ο συνδικαλιστής ανήκε στην ΠΑΣΚΕ και σύμφωνα με τον Α. Γεωργιάδη, τελευταία «διαχώρισε τη θέση του και κινείται αριστερότερα». Σύμφωνα με τον ίδιο, «το σημερινό (σ.σ. χτεσινό) επεισόδιο είναι πολύ διδακτικό για να είμαστε ως πολίτες εξαιρετικά καχύποπτοι όταν ακούμε κάποιους να φωνάζουν πάρα πολύ. Απεδείχθη με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι αυτοί που φωνάζουν δεν έχουν πάντα δίκιο. Και αυτοί που φωνάζουν στο όνομα των δικαιωμάτων του λαού δεν είναι πάντα και τόσο αγαθοί όσο πολλοί νομίζουν. Πολλές φορές, τουλάχιστον μία σήμερα, αποδεδειγμένα το κίνητρο της φασαρίας είναι ίδιον όφελος και όχι το συμφέρον των εργαζομένων γενικά ή του ελληνικού λαού». Η στάση της κυβέρνησης είναι προκλητική και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη από τους εργαζόμενους. Αξιοποιώντας ένα μεμονωμένο περιστατικό, με πρωταγωνιστή μάλιστα έναν καραμπινάτο εκπρόσωπο του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, πάνε να βγάλουν σάπιο και διεφθαρμένο όποιον αντιπαλεύει την πολιτική τους.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι εδώ και έξι χρόνια που αυτές οι δυνάμεις κυριαρχούν στην πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου, όχι μόνο δεν εμποδίζουν την αντιλαϊκή πολιτική στο χώρο της Υγείας, αλλά ούτε λίγο ούτε πολύ υπερθεμάτισαν για τις συγχωνεύσεις τεσσάρων κλινικών, που καταργούν 135 κρεβάτια στο «Σωτηρία». Η σαπίλα και η διαφθορά είναι γέννημα - θρέμμα του συστήματος που υπερασπίζονται ο Γεωργιάδης και η κυβέρνηση. Στο θερμοκήπιο της ιδιωτικοποίησης - εμπορευματοποίησης της Υγείας, της διαπλοκής των νοσοκομείων με τις φαρμακευτικές εταιρείες και τους άλλους ιδιώτες της Υγείας, είναι που φύονται φαινόμενα όπως αυτό με τον εκπρόσωπο του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού στο «Σωτηρία». Αυτό το συμπέρασμα πρέπει να βγάλουν οι εργαζόμενοι και ανάλογα να διαμορφώσουν τη θέση τους απέναντι στα κόμματα της διαχείρισης και τους εκπροσώπους τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.