Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Γ. Δραγασάκης: Καλή η εκμετάλλευση εργατών για το κέρδος αρκεί να γίνονται επενδύσεις!

 

«Οταν λέμε καπιταλισμό, εννοούμε μια επιχείρηση, η οποία εκμεταλλεύεται τους εργάτες, έχει κέρδη. Αν επενδύει και τα κέρδη, θα έλεγε κανείς ωραία, μακάρι να είχαμε τέτοιες επιχειρήσεις πολλές. Εδώ υπάρχει μαύρο χρήμα με πολύ γκρίζο χρήμα» αυτά επισημαίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Δηλαδή, καλή η εκμετάλλευση των εργατών για το καπιταλιστικό κέρδος αρκεί να γίνονται επενδύσεις και να αντιμετωπισθεί ο μαύρο χρήμα λέει πολύ απλά ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ.

Καθιστά σαφές πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εκσυγχρονίσει τον καπιταλισμό και στην προσπάθεια του αυτή ο Γ. Δραγασάκης εκτιμά πως θα βρει συμμάχους στην ΕΕ λέγοντας ότι «υπάρχει και η δεύτερη άποψη η οποία λέει ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από κάποιες αλλαγές που μόνο μια αριστερή κυβέρνηση μπορεί να κάνει. Γιατί βλέπουν κι αυτοί. Όσο είμαστε στην πολιτική εγώ κι εσείς, είσαστε νεώτερος βέβαια, μιλάμε για το λαθρεμπόριο καυσίμων, τα εξοπλιστικά προγράμματα, τη φοροδιαφυγή, τη διοικητική μεταρρύθμιση, που δεν γίνεται, το περιουσιολόγιο που δεν έχουμε».

Επισημαίνει πως προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η αύξηση των μισθών αλλά η αναπτυξιακή ώθηση (προφανώς των καπιταλιστικών επιχειρήσεων) με δανειοδότηση από το εξωτερικό.

Αναφέρει χαρακτηριστικά «χρειαζόμαστε δυστυχώς και μια εξωγενή βοήθεια, διότι, να το πω με οικονομικούς όρους, αν μπορούσαμε απλώς ν΄αυξήσουμε τη ζήτηση, ν΄αυξήσουμε τους μισθούς, την κατανάλωση κι αυτό να συμπαρασύρει την Οικονομία προς τα μπροστά, αυτό που λέω τώρα δεν θα ήταν αναγκαίο, αυτό που πάθαμε όμως είναι καταστροφή μέρους του παραγωγικού δυναμικού».

Η λογική της «καμμένης γης» επιστρατεύεται από τον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο για να μην ικανοποιήσει τα λαϊκά συμφέροντα αλλά κυρίως για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των καπιταλιστών για κέρδη. Και γίνεται ακόμα πιο σαφής λέγοντας «άρα αυτά τα οποία αναφέρω, διαγραφή χρέους, ρήτρα ανάπτυξης, χρηματοδότηση, αναπτυξιακή ώθηση είναι, ας το πω έτσι, εξίσωση επιβίωσης και γι αυτό θα την παλέψουμε» τα οποία φυσικά θα γίνουν σε συνεννόηση με την ΕΕ, τους δανειστές και τους εγχώριους καπιταλίστες διότι όπως επισημαίνει «εμείς ξεκινάμε με την πρόθεση να μην προβούμε σε μονομερείς ενέργειες» θέτοντας σαν στόχο «να παλέψουμε και να γίνει η αλλαγή και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».