Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Ποιοί παριστάνουν τους ανεξάρτητους;

 

Εδώ στη Θεσσαλία έχουμε κι ένα «περίεργο φαινόμενο»: Ολοι οι υποψήφιοι, εκτός αυτών που στηρίζονται από το ΚΚΕ, δηλώνουν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ανεξάρτητοι από τα κόμματα που τους πρότειναν και τους υποστηρίζουν, καμώνονται ότι δεν έχουν σχέση με την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, την οποία είτε εφάρμοσαν ως περιφερειακή και δημοτική αρχή, είτε στήριξαν μέσα κι έξω από το Περιφερειακό και τα Δημοτικά Συμβούλια και υποστηρίζουν ότι οι εκλογές του Μάη δεν έχουν γενικό, πολιτικό χαρακτήρα, αλλά τοπικό ενδιαφέρον.

Πρόκειται για μεγάλη ψευτιά και μεγάλη πολιτική απάτη. Δηλαδή, ο κ. Αγοραστός είναι ανεξάρτητος από τη ΝΔ και από την πολιτική της; Και τότε γιατί, ως περιφερειάρχης, κινήθηκε, σταθερά και αταλάντευτα, πάντα και παντού, στον «ντορό» αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής; Κι αν σε κάποιες μικρολεπτομέρειες διαφοροποιούνταν στα λόγια, το έκανε για να διασκεδάσει τις λαϊκές αντιδράσεις, ενώ, ταυτόχρονα, στην πράξη, προωθούσε τις βασικές κατευθύνσεις αυτής της πολιτικής.

Είναι ανεξάρτητη από τον ΣΥΡΙΖΑ και την φιλοευρωενωσιακή πολιτική του, η υποψήφιά του, κα Διώτη; Και τότε γιατί, ως βουλευτής του κόμματός της, δήλωνε πέρσι σε τοπικές εφημερίδες ότι όχι μόνο δεν πρέπει να ολοκληρωθεί το έργο της εκτροπής του Αχελώου, αλλά θα πρέπει και να γκρεμιστούν όσα έργα έχουν γίνει μέχρι τώρα; Κι αυτές οι δηλώσεις έγιναν σε μια εποχή που η λειψυδρία στεγνώνει τη Θεσσαλία και υποβαθμίζει το φυσικό περιβάλλον. Ξέρετε ότι στα ποτάμια της περιοχής μας, το καλοκαίρι, δεν υπάρχει ούτε μπάκακας, ούτε νεροφίδα, ούτε νεροχελώνα. Δεν είναι αυτό δείγμα της απόλυτης εξάρτησης της κυρίας Διώτη από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θέλει να έρθει νερό στη Θεσσαλία και να παραμείνει η αγροτική παραγωγή να είναι στα χέρια των μικρομεσαίων αγροτών, γιατί, επί της ουσίας, στηρίζει την ΚΑΠ της ΕΕ που προωθεί το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς;

Είναι ανεξάρτητος από τον ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ που τον στηρίζουν ο κ. Τσιλιμίγκας; Και τότε γιατί, ποτέ και πουθενά, δεν τον ακούσαμε να λέει λέξη κατά της αντιλαϊκής πολιτικής που προώθησαν αυτά τα δυο κόμματα από τις κυβερνητικές θέσεις που κατέλαβαν; Αλήθεια, γιατί δεν μας λέει ο κ. Τσιλιμίγκας αν και πού διαφωνεί με την πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας και, προπάντων, γιατί ποτέ δεν βγήκε στον αγώνα να αντισταθεί και να την πολεμήσει; Κι αφού δεν το έκανε από τη θέση του καθηγητή Ιατρικής και του διευθυντή Πανεπιστημιακής Κλινικής γιατί να πιστέψουμε ότι θα το κάνει από τη θέση του περιφερειάρχη, αν εκλεγεί;

Η υποψήφια των ΑΝΕΛ, η κυρία Χρυσοβελώνη, είναι ανεξάρτητη από το κόμμα της; Και τότε γιατί εξακολουθεί να κατέχει τη βουλευτική της έδρα και να προπαγανδίζει τις κομματικές θέσεις;

Οσον, δε, αφορά, τον υποψήφιο της φασιστικής Χρυσής Αυγής, που είναι προφυλακισμένος για κακουργήματα, δε χρειάζεται να πω τίποτα άλλο, παρά μόνο ότι το κόμμα του είναι ένα εξάρτημα του συστήματος που το χρησιμοποιεί για τις βρώμικες δουλειές του.

Γιατί, λοιπόν, όλοι αυτοί δεν εμφανίζονται με το πραγματικό τους πρόσωπο στις εκλογές, αλλά φορούν προσωπίδες; Για να ξεγελάσουν τον κόσμο, καθώς ξέρουν ότι άμα βγουν ανοιχτά και πουν πως συμφωνούν σε όλα με το κόμμα τους και την πολιτική του, θα φάνε «μαύρο» με τη σέσουλα.

Εμείς δεν κρυβόμαστε και δεν προσποιούμαστε τους ανεξάρτητους και τους απολίτικους. Δηλώνουμε, καθαρά και ξάστερα, πως υπηρετούμε την πολιτική του ΚΚΕ - είμαστε περήφανοι γι' αυτό - και πως είμαστε εξαρτημένοι από τα λαϊκά συμφέροντα, για τα οποία είμαστε ταγμένοι να αγωνιζόμαστε.