Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

40ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

 

«Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων (απολογία Νίκου Μπελογιάννη) Συνεχίζουμε!».

Ακάθεκτο συνεχίζει το «ταξίδι» του το 40ό Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» σε κάθε γωνιά της χώρας, με τις εκδηλώσεις του να κορυφώνονται με το κεντρικό τριήμερο στις  18 - 19 - 20 Σεπτέμβρη στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης» στο Ιλιον, ενώ ήδη μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τα Φεστιβάλ μεγάλων πόλεων, όπως το τριήμερο στη Θεσσαλονίκη στις 11 - 12 - 13 Σεπτέμβρη στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά και στην Πάτρα στις 12 και 13 Σεπτέμβρη στο ΤΕΙ Πάτρας.

Μέχρι στιγμής έχουν στεφθεί με επιτυχία δεκάδες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Προχτές στα Χανιά και συγκεκριμένα στους Αγίους Πάντες του Αποκόρωνα πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην προφεστιβαλική εκδήλωση, με τον Σπύρο Αγριμάκη, μέλος του ΤΣ Χανίων της ΚΝΕ, να κάνει μια σύντομη αναφορά στα 40 χρόνια του Φεστιβάλ, να καλεί «την εργατική τάξη, τα σύμμαχα στρώματα και τη νεολαία που κατάγεται από αυτά να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος (...) Να μαζικοποιηθούν οι αγροτικοί σύλλογοι, να ενταθεί η πάλη ενάντια στη νέα ΚΑΠ, να οργανωθεί με καλύτερους όρους η αντίσταση στα νέα μέτρα που θα έρθουν. Δεν έχει τίποτα να χωρίσει ο εργαζόμενος με τον αγρότη. Ισα ίσα, τους ενώνει ο κοινός αντίπαλος, τα μονοπώλια και η ΕΕ. Στον Αποκόρωνα πέρυσι είχαμε και έμπρακτα παραδείγματα οργάνωσης της Λαϊκής Συμμαχίας. Στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια συναντήθηκαν οι εργαζόμενοι, οι μικροί μαγαζάτορες, οι μαθητές και οι φοιτητές με την αγωνιζόμενη αγροτιά. Η συμμαχία αυτή των κοινωνικών στρωμάτων της πόλης με αυτά του χωριού είναι η μόνη διέξοδος για το λαό (...) Η νεολαία της υπαίθρου πρέπει να πάρει το δικό της μερίδιο ευθύνης. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τις θυσίες των παππούδων μας, τους αγώνες των πατεράδων μας, του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ, των μαρτύρων της ταξικής πάλης».

Ιδιαίτερα πλούσια η προφεστιβαλική δραστηριότητα της ΚΝΕ και στην Πελοπόννησο. Εκδηλώσεις σε μεγάλους δήμους και χωριά της περιοχής, δραστηριότητες στις πλατείες των πρωτευουσών των νομών, ιστορικοί περίπατοι σε περιοχές όπου δόθηκαν μεγάλες μάχες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, του ΕΛΑΣ, ξεναγήσεις σε αρχαιολογικά μουσεία και χώρους, θερινά σινεμά, μαθητικά φεστιβάλ. «Μέσα από αυτήν την πλούσια δραστηριότητα ήρθαμε σε επαφή με χιλιάδες νέους σε όλη την περιοχή, κύρια με μαθητές και άνεργους, αυτή ήταν και η συνέχεια της επαφής που πιάσαμε όλη την προηγούμενη περίοδο των εκλογών. Συζητήσαμε για όσα μας καίνε, για τη ζωή που μας έχουν ετοιμάσει αλλά και το πώς θα οργανωθούμε για τη ζωή που μας αξίζει», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του Συμβουλίου Περιοχής Πελοποννήσου - Ζακύνθου - Κεφαλονιάς της ΚΝΕ και καλεί όλη τη νεολαία και το λαό της Πελοποννήσου να πάρουν μαζικά μέρος στα Φεστιβάλ στις πρωτεύουσες των νομών:

  • Σπάρτη: 23 Αυγούστου, στο πάρκο της Ευαγγελίστριας
  • Ζάκυνθος: 30 Αυγούστου, στην πλατεία Σολωμού
  • Τρίπολη: 4 Σεπτέμβρη, στην Πλ. Πετρινού
  • Αργοστόλι: 5 Σεπτέμβρη, στην κεντρική πλατεία
  • Πύργος: 5 και 6 Σεπτέμβρη στο πάρκο Κούβελου
  • Καλαμάτα: 5 και 6 Σεπτέμβρη στο πάρκο Λιμενικού
  • Κόρινθος: 10 Σεπτέμβρη στο Φλοίσβο
  • Πάτρα: 12 και 13 Σεπτέμβρη στο ΤΕΙ Πάτρας
  • Αργος: 12 Σεπτέμβρη στο θεατράκι της πλατείας του Αγ. Πέτρου

Τις επόμενες μέρες

  • Προφεστιβαλική εκδήλωση σήμερα, Πέμπτη, στις 8 μ.μ. στο Τρανόβαλτο Κοζάνης, στην κεντρική πλατεία, με θέμα «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά». Θα γίνει ομιλία και μετά θα ακολουθήσει συναυλία με νεανικό συγκρότημα.
  • Εκδηλώσεις θα γίνουν την επόμενη βδομάδα στην Ημαθία στο πλαίσιο του 40ού Φεστιβάλ: Στις 18 Αυγούστου θα διεξαχθεί τουρνουά μπάσκετ στην Αλεξάνδρεια, στις 20 Αυγούστου θα διεξαχθεί τουρνουά μπάσκετ και θα προβληθεί ταινία ενάντια στο φασισμό στη Νάουσα, στις 21 Αυγούστου θα προβληθεί ταινία ενάντια στα ναρκωτικά στην πλατεία Δημαρχείου στη Βέροια, στις 22 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην Αλεξάνδρεια, ενώ στις 2 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ενάντια στο ρατσισμό στην Αλεξάνδρεια.