Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ

 

Το Σάββατο στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους το αγωνιστικό ραντεβού εργαζομένων, αγροτών, ΕΒΕ, γυναικών και νεολαίας

 

 

Κάλεσμα στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ και οι άλλες δυνάμεις της κοινωνικής συμμαχίας με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ, το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους, απευθύνει η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ). Μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Ολα τα μέτρα που ήρθαν (κατασχέσεις, φορολογικό, ασφαλιστικό, απελευθέρωση επαγγελμάτων, επαγγελματική μίσθωση, κυριακάτικη αργία κ.ά.) δεν επιδέχονται μερεμέτια. Ηρθαν για να μείνουν και όταν φύγουν τα μνημόνια, με ή χωρίς πλεόνασμα, με ή χωρίς ανάπτυξη! Τώρα πια ξέρεις! Δεν υποφέρουμε όλοι από τα μέτρα. Από τη μια είναι οι μικρομεσαίοι ΕΒΕ και οι αυτοαπασχολούμενοι με το 26%, τις κατασχέσεις και τη φτώχεια, απ' την άλλη τα μεγάλα συμφέροντα και τα μονοπώλια με τις φοροαπαλλαγές και τα "επενδυτικά κίνητρα".

Η ανοχή και η σιωπή δεν ωφέλησαν. Τα μονοπώλια δεν χορταίνουν θυσίες, θεριεύουν απ' αυτές. Μην τους δίνεις ανοχή. Οσο θα μειώνεις τις απαιτήσεις σου, τόσο θα έρχονται βροχή τα νέα μέτρα. Αυτός ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό εκτός και αν αποφασίσεις να τους κόψεις τη φόρα. Αυτός ο "δρόμος ανάπτυξης" έφερε τα υπερκέρδη των μονοπωλίων, τα προνόμια, τα θαλασσοδάνεια, τις μίζες και τελικά την κρίση.

Δεν είμαστε μόνοι μας. Μαζί μας είναι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες και νεολαία. Ολοι όσοι υποφέρουν από τη δίψα των μονοπωλίων για κέρδη είναι σύμμαχοί μας. Είμαστε με αυτούς που παράγουν τον πλούτο αυτού του τόπου και όχι με αυτούς που τον κλέβουν. Στο δίλημμα, λοιπόν, ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι απαντάμε: Πάμε με το λαό που αγωνίζεται, έχοντας το κεφάλι ψηλά και όχι με το κεφάλαιο, σκυφτοί και εξαθλιωμένοι! Ενδιάμεσος δρόμος δεν υπάρχει. Η κοινωνική συμμαχία είναι η δική μας ελπίδα.

Γι' αυτό είναι επιτακτική ανάγκη η ανάπτυξη του συνδικαλιστικού κινήματος σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση. Να απαλλαγούμε από τις συμβιβασμένες ηγεσίες, να επιβάλουμε τη μόνη ρεαλιστική διέξοδο, τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, με το λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει. Να δυναμώσουμε τα σωματεία, το κίνημα σε κάθε κλάδο και σε κάθε γειτονιά».