Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Αντ. Σαμαράς: Πρόταση για «συναινετική» εκλογή Δήμα, με παράλληλη όξυνση της αποπροσανατολιστικής πόλωσης

 

Με το μανδύα της «εθνικής υποχρέωσης» επιχειρεί να «ντύσει» τα προτάγματα του εγχώριου κεφαλαίου ο Αντ. Σαμαράς

Πρόταση για να εκλεγεί «συναινετικά» ο Σταύρος Δήμας ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας  απηύθυνε, με διάγγελμά του το μεσημέρι της Κυριακής, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αναφέροντας ότι είναι «εθνική υποχρέωση, αλλά το λέει και η κοινή λογική, πρώτα να τελειώσουμε τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και να ολοκληρώσουμε τη συνταγματική αναθεώρηση σε συνθήκες ηρεμίας και ασφάλειας. Και μετά, θωρακισμένοι οικονομικά και πολιτικά, μπορούμε να βρούμε το κατάλληλο χρονοδιάγραμμα για εθνικές εκλογές ακόμα και στο τέλος του 2015».

Η «εθνική υποχρέωση» στην οποία αναφέρεται ο Αντ. Σαμαράς, αφορά στην «επόμενη μέρα» του εγχώριου κεφαλαίου, την επιδίωξη να διασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατότητα του αστικού κράτους να στηρίξει πολύμορφα τη «ρευστότητά» του και την ανάκαμψη της κερδοφορίας του, όταν για το λαό θα συνεχίσουν να είναι παρόντα τα αντιλαϊκά μέτρα που προϋποθέτουν τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων.

Στη βάση αυτής της πρότασης εξάλλου, και στα πλαίσια των εντεινόμενων αντιλαϊκών διεργασιών για την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος, ο Αντ. Σαμαράς κάνει λόγο και για δυνατότητα διεύρυνσης του κυβερνητικού σχήματος μετά την εκλογή του Στ. Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Συνεχίζοντας την κινδυνολογία για τον κίνδυνο της «αστάθειας», ο Αντ. Σαμαράς δήλωσε ότι «πρέπει να μη γίνουν εκλογές. Πρέπει να τερματισθεί η πολιτική αβεβαιότητα», προσθέτοντας ότι «τα προβλήματα της χώρας δεν μπορούν να βαλτώνουν σε μια μόνιμη προεκλογική περίοδο». Στην πραγματικότητα βέβαια, η «σταθερότητα» στην οποία αναφέρεται ο πρωθυπουργός -όπως άλλωστε και η αξιωματική αντιπολίτευση- αφορά τις ανάγκες του εγχώριου κεφαλαίου, οι οποίες με τη σειρά τους προϋποθέτουν τη μόνιμη αστάθεια και αβεβαιότητα του λαού σε ό,τι αφορά τα δικαιώματά του και την κάλυψη των αναγκών του.

Την ίδια ώρα με το κάλεσμα «συναίνεσης» μεταξύ των δυνάμεων της αστικής διαχείρισης, ο Αντ. Σαμαράς δεν παρέλειψε να ρίξει λάδι στη φωτιά της αποπροσανατολιστικής για το λαό πόλωσης, επιτιθέμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τις καταγγελίες περί απόπειρας χρηματισμού βουλευτών. Σε αυτά τα πλαίσια, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για «όργιο αστήρικτων και άθλιων κατηγοριών», στις οποίες «πρωταγωνιστεί ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κορυφαία στελέχη του και ο γνωστός συνεργάτης του, αρχηγός τρίτου κόμματος».

“902.gr” Κυριακή 21 Δεκέμβρη 2014