Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Το κακό ΔΝΤ


«Αν στόχος είναι ένα πρόγραμμα έμπνευσης ΔΝΤ που όλοι γνωρίζουν ότι απέτυχε όχι μόνο στην Ευρώπη, παντού, και μάλιστα η συνέχισή του χωρίς καμία ρύθμιση του χρέους, τότε δεν αφήνεται κανένα περιθώριο σ' αυτό εδώ το Κοινοβούλιο (...) Το ΔΝΤ είναι 5 χρόνια εδώ, έχει εγκληματικές ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση πραγμάτων στη χώρα...».
Μεταξύ άλλων ανέφερε κι αυτά ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας χτες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Πού ο καιρός που το στόμα του έσταζε μέλι για το ΔΝΤ; Ο καιρός, λίγους μήνες πριν, όχι πολύ μακριά, όταν δήλωνε: «Οχι ότι έχω ερωτευθεί το ΔΝΤ, αλλά δεν μας εξασφαλίζει η παρουσία του;». Ο καιρός που επισκεπτόταν την έδρα του ΔΝΤ στις ΗΠΑ και διαπίστωνε πως ο εν λόγω οργανισμός «κατανοεί ότι το ελληνικό πρόγραμμα δε βγαίνει χωρίς γενναίο "κούρεμα"», πως «δεν υπήρξε ποτέ επιλογή του ΔΝΤ η περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα του 13ου και 14ου»! Ενώ χαρακτήριζε το λάθος με τον πολλαπλασιαστή ένα «τεχνοκρατικό λαθάκι».
Βέβαια, και τότε και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ έκρυβε και κρύβει απ' το λαό μια κρίσιμη λεπτομέρεια. Οτι όλοι αυτοί, μαζί και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, παζαρεύουν για το κεφάλαιο, για τα συμφέροντά του ανταγωνίζονται κι απέναντι στους λαούς είναι «μπετόν αρμέ»...