Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πείσει ότι δεν είναι μία από τα ίδια…

 

 

γράφει, λοιπόν, η Σ. Παπαδογιάννη (μέλος της γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ) στο tvxs

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πριν ένα χρόνο στις εκλογές, κατόρθωσε να εκτιναχθεί σε πρωτοφανή υψηλά ποσοστά για κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς και να εγγράψει στην ημερήσια διάταξη το αίτημα για αριστερή κυβέρνηση. Ο κόσμος, από όλο το φάσμα των λεγόμενων αντιμνημονιακών δυνάμεων, εμπιστεύτηκε ένα κόμμα ριζοσπαστικό, αντισυστημικό, κινηματικό, διότι αναγνώριζε στον ΣΥΡΙΖΑ την ανυποχώρητη αγωνιστική στάση του απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές.

…που είδατε Κα Παπαδογιάννη την “εμπιστοσύνη” των ψηφοφόρων του ΣυΡιζΑ ;                         Πως και γιατί  “βαφτίζετε” , μια ευκαιριακή  και απελπισμένη ψήφο, σε “ψήφο εμπιστοσύνης” ;   Δεν έχετε ακούσει ποτέ για την πολιτική ωριμότητα ενός λαού που μόνο κατ’ αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί να εκφράζεται ;

Ποιό είναι το “φάσμα των λεγόμενων αντιμνημονιακών δυνάμεων” ; Ποια η πολιτική τοποθέτηση αυτού του “φάσματος” ; Ποιά η πολιτική του στόχευση ;                                                           ΚΑΜΜΙΑ απολύτως πολιτική τοποθέτηση, ένα συνονθύλευμα  “ιδεολογημάτων”  που αρχίζει από την ΧΑ και καταλήγει στον “ριζοσπαστικό”, “αντισυστημικό” και “κινηματικό” ΣυΡιζΑ. (χωρίς να εξισώνω, σας προλαβαίνω) . Αλήθεια, που ανακαλύψατε όλες αυτές τις ιδιότητες στον ΣυΡιζα ; Για ποιόν “ριζοσπαστισμό” μιλάτε ;  Ο ριζοσπάστης, Κα Παπαδογιάννη,  είναι αυτός που αρνείται το παρελθόν και υιοθετεί κάτι ριζοσπαστικό (ριζικά καινούργιο) όσον αφορά την πολιτική και κοινωνική συγκρότηση. Αν έχει συμβεί αυτό γιατί όλοι εμείς δεν έχουμε καταλάβει κατι ; Το μόνο που βλέπουμε από τον ΣυΡιζΑ είναι το “σύρσιμό” του στα ίδια “σαλόνια”, ο συναγελασμός του  με το ίδιο “σύστημα” (ΣΕΒ, ΛΕΣΧΕΣ). Αυτό είναι το “αντισυστημικό” πρόσωπο του ΣυΡιζΑ ;        

Που, αλήθεια, ανακαλύψατε τον “κινηματικό” χαρακτήρα του ΣυΡιζα ; Θα ήταν ενδιαφέρον να μας δώσετε μια απάντηση, ή έστω να μας θυμήσετε, πότε, που και για ποιό λόγο. Πότε ο ΣυΡιζα έκανε, έστω και μία, συγκέντρωση ενάντια στο “σύστημα”  ; Να σας θυμήσω τα “ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα” που λέγατε προεκλογικά ότι το “βραδυ των εκλογών θα καλούσατε τον κόσμο στο δρόμο” !! Ακόμα περιμένουμε….

ad_placitum

Ένα χρόνο μετά, ο ΣΥΡΙΖΑ στο Συνέδριό του πρέπει με τις αποφάσεις του να διατηρήσει και να ενισχύσει εκείνα τα φυσιογνωμικά  χαρακτηριστικά που τον ανέδειξαν ως ένα φερέγγυο και αξιόπιστο πολιτικό φορέα ανατροπής  των μνημονιακών πολιτικών, ως φορέα μιας εναλλακτικής προοδευτικής πρότασης διεξόδου από την κρίση. Και αυτά τα χαρακτηριστικά είναι η ανατρεπτική του κατεύθυνση, ο προγραμματικός, πολιτικός, κινηματικός ριζοσπαστισμός, η επιμονή στην κυβέρνηση της συμπαραταγμένης Αριστεράς.

…ώστε ο ΣυΡιζΑ έχει εκείνα τα “φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά  που τον ανέδειξαν…” ; Απατάσθε και εξαπατάτε ηθελημένα. Λαικίζετε και δημοκοπείτε μιλώντας για την “ανατρεπτική κατεύθυνση”.  Ποιά είναι η “ανατρεπτική κατεύθυνση” ; Γιατί δεν είστε ειλικρινείς ; Νομή και διαχείριση του καπιταλισμού επιδιώκετε. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Ενταγμένοι στη σοσιαλδημοκρατία.

Η “συμπαραταγμένη αριστερά” είναι ένα από τα φληναφήματα  σας όπως και αυτό της κυβέρνησης με “κορμό τον ΣυΡιζΑ”. Όταν θα τολμήσετε να μας πείτε ποια θα είναι τα “κλαριά” και τα “φύλλα” άυτού του “κορμού”, τότε να τα πούμε ξανά…

ad_placitum

Σε μια εποχή γενικευμένης δυσπιστίας απέναντι στα κόμματα, ιδιαιτέρως σε όσα διεκδικούν την κυβερνητική εξουσία, ο  ΣΥΡΙΖΑ πρέπει και μπορεί να πείσει ότι δεν είναι μία από τα ίδια. Ότι δεν ξεχνά τις δεσμεύσεις του για ακύρωση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, για ανατροπή της λιτότητας, για στήριξη μισθών και συντάξεων και για παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας. Να πείσει ότι ισχύουν στο ακέραιο και ότι δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει από αυτές.
Το Συνέδριο είναι μια ευκαιρία να δείξουμε σε όλη την κοινωνία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προσαρμόζεται στα συστημικά «πρότυπα»  που τα κυρίαρχα, εγχώρια και ξένα, κέντρα εξουσίας προσπαθούν να επιβάλλουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντλεί τη δύναμή του από τις λαϊκές δυνάμεις που προσδοκούν την ανατροπή και όχι τη διαχείριση της υπάρχουσας κατάστασης πραγμάτων.

Ο ΣυΡιζΑ δεν μπορεί να πείσει για τίποτα απ’  όσα ισχυρίζεστε παραπάνω.

Η “ακύρωση”, το “σκίσιμο” , ή ότι  άλλο φαιδρό έχετε ισχυριστεί κατά καιρούς για τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις, δεν έχουν καμμία αξία εάν δεν εξηγήσετε  το “πως”.

Πόσο αφελείς μας θεωρείτε όταν διατείνεστε ότι “ολα μπορούν να γίνουν”  παραμένοντας στην ΕΕ  και με τα μέσα παραγωγής στα ίδια χέρια χωρίς κοινωνικοποίηση  ;

ad_placitum

Από το Συνέδριο πρέπει να εκπέμψουμε ένα μήνυμα αγώνα, για την αντεπίθεση της κοινωνίας, και  την ανάπτυξη μεγάλων ενωτικών εργατικών και λαϊκών αγώνων.
Να εκφράσουμε την προσήλωσή μας στην προσπάθεια για την συγκρότηση μιας κυβέρνησης της συμπαραταγμένης Αριστεράς, αποφασισμένης, ικανής και προετοιμασμένης να προωθήσει μέχρι τέλους το ριζοσπαστικό προοδευτικό της πρόγραμμα. Μιας κυβέρνησης που δεν θα  αναδιπλωθεί και  δεν θα υποκύψει στα γνωστά εκβιαστικά διλήμματα και στις απειλές της τρόικα για έξοδο από την Ευρωζώνη.

Εκτός από το “μήνυμα αγώνα” που θα εκπέμψετε στο συνέδριό σας, μη ξεχάσετε να “ψελλίσετε” και τη λέξη “σοσιαλισμός” , που φαίνεται ότι σας φέρνει αλλεργία μιας και δεν το έχετε κάνει μέχρι τώρα.

ad_placitum


Γιατί η πραγματική καταστροφή συντελείται τώρα με την τρόικα και τα μνημόνια. Είναι η φτώχεια και η εξαθλίωση. Η καταδίκη του λαού σε μια ζωή χωρίς αξιοπρέπεια και μέλλον. Είναι η μετανάστευση των νέων. Η απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας και η ταπείνωση. Η μετατροπή της χώρας σε οικονομική αποικία.
Μια τέτοια αριστερή κυβέρνηση, με τη στήριξη των λαϊκών δυνάμεων μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία, παρά τις προσωρινές δυσκολίες, ακόμη και το ενδεχόμενο σύγκρουσης με την Ευρωζώνη και να τη μετατρέψει σε μια βιώσιμη και θετική πρόταση προοδευτικής διεξόδου από την κρίση, που θα ανοίξει δρόμους προόδου και κοινωνικού μετασχηματισμού για τον ελληνικό λαό και για όλους τους λαούς της Ευρώπης.

Κα Παπαδογιάννη επιμένετε στον όρο “οικονομική αποικία”. Θέλετε να μας πείτε εάν η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, ακόμα και η Γαλλία είναι “οικονομικές αποικίες”  της Γερμανίας ; Εάν πραγματικά το πιστέυετε εκεί στον ΣυΡιζα, τότε έχετε δίκιο, αν πάλι δεν το πιστεύετε μήπως σας λέει τίποτα η λέξη “καπιταλισμός” και πως ο καπιταλισμός λειτουργεί διαχρονικά ; Μην παρασύρετε και μην αποπροσανατολίζετε τον “εξαθλιωμένο λαό” {δική σας έκφραση}. Το πρόβλημα είναι ο καπιταλισμός και όχι ο “στιγμιαίος εκφραστής” του. Πιστεύω ότι έχετε την ελάχιστη ιστορική γνώση που θα σας βοηθήσει…

Ο “καπιταλισμός” λοιπόν, άλλη μια λέξη που σας φοβίζει και σας “δείχνει” αμήχανους. Δεν είδα μέσα στο κείμενό σας να κάνετε ούτε μια αναφορά στον καπιταλισμό. Δεν είναι τυχαίο !!

ad_placitum


Για την προώθηση αυτών των μεγάλων πολιτικών και στρατηγικών στόχων, χρειαζόμαστε ένα κόμμα της σύγχρονης ριζοσπαστικής Αριστεράς, μαχητικό, μεγάλο, αποτελεσματικό, ικανό να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει τις λαϊκές δυνάμεις στην κατεύθυνση της πολιτικής ανατροπής.  Σε τέτοιο κόμμα πρέπει να μετεξελιχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Διαφορετικό από τα παραδοσιακά κόμματα, τα μονολιθικά ή τα αρχηγοκεντρικά, ενιαίο και πολυτασικό που θα λειτουργεί ως κόμμα των μελών του, στη βάση της συλλογικότητας, της δημοκρατίας, της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και της αντιπροσωπευτικότητας των διαφορετικών  απόψεων.

Εδώ μπορώ να καταλάβω ακριβώς τι λέτε. Εκφράζετε την ευχή και την επιθυμία  να “μετεξελιχθεί” ο ΣυΡιζΑ σε κόμμα της “ριζοσπαστικής αριστεράς”, μαχητικό, μεγάλο, να  έχει τη δύναμη  να κινητοποιήσει τις “λαικές δυνάμεις” στην κατεύθυνση της “πολιτικής ανατροπής”.

Έμμεση και άμμεση παραδοχή του τι ο ΣυΡιζα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ…σήμερα !!

Θα πρέπει, ίσως, να σας επισημάνω ότι ο “δογματισμός” που επικαλείσθε είναι “μακράν καλύτερος από τον “συρφετό”…

ad_placitum

 

Ένα κόμμα, πρωτοπόρο σε αξίες, ιδέες, πολιτική παρέμβαση και κινηματική δράση, που θα βάλει τη σφραγίδα του για να αλλάξει η πορεία της ιστορίας στον τόπο μας.

…η “σφραγίδα” σας μοιάζει να είναι σε συνεχή χρήση από το 1981 !!

ad_placitum