Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Κοινές δράσεις υπέρ των επιχειρήσεων ανακοίνωσαν Σαμαράς - Λέτα

 

Ιταλικό ενδιαφέρον για τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα

 

 

Κανένα περιθώριο χαλάρωσης της αντιλαϊκής πολιτικής δεν άφησε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του, Ενρίκο Λέτα.

«Κορυφαίος στόχος είναι το πρωτογενές πλεόνασμα», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, ξεκαθαρίζοντας ότι τα σκληρά μέτρα θα επιταχυνθούν, αφού όπως είπε «η Ελλάδα παραμένει σταθερά στο δρόμο της δημοσιονομικής προσαρμογής και των μεταρρυθμίσεων».

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της συζήτησης των πρωθυπουργών Ελλάδας και Ιταλίας στο Μέγαρο Μαξίμου, αυτό αφορούσε κοινές πρωτοβουλίες για ενέργεια, μετανάστευση και ανάπτυξη, αλλά και κοινούς στόχους κατά την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 1ο και 2ο εξάμηνο του 2014 από την Ελλάδα και την Ιταλία αντίστοιχα.

Οι κυβερνήσεις των δύο χωρών προσδίδουν έμφαση στα προγράμματα της ΕΕ για την ανεργία των νέων ελπίζοντας - μέσω κοινών στόχων - να δοθεί περισσότερο «ζεστό» χρήμα στις επιχειρήσεις των χωρών του Νότου.

Σε δηλώσεις του ο Αντώνης Σαμαράς έκανε ειδική αναφορά στις πλουτοπαραγωγικές και ενεργειακές πηγές της Μεσογείου και για κοινές πρωτοβουλίες με Ιταλία, Μάλτα και Κύπρο καθώς όπως σημείωσε «η Μεσόγειος θα παίξει σημαντικό ρόλο στον ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης».

Για τον αγωγό φυσικού αερίου TAP δήλωσε ότι δείχνει τα μεγάλα περιθώρια συνεργασίας με την Ιταλία και την Αλβανία.

Αναφέρθηκε επίσης σε κοινή αντιμετώπιση της «λαθρομετανάστευσης», θέτοντας ως στόχο για την Ελλάδα την επίσπευση του επαναπατρισμού μεταναστών.

Ο Ενρίκο Λέτα δήλωσε ότι τις επόμενες μέρες θα μεταβεί στο Αζερμπαϊτζάν για την υλοποίηση του αγωγού TAP. Στήριξε την ελληνική κυβέρνηση και την αντιλαϊκή πολιτική φανερώνοντας στις δηλώσεις του το έντονο ενδιαφέρον των ιταλικών επιχειρήσεων για τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα.

Προανήγγειλε και ο ίδιος κοινές δράσεις για μετανάστευση, Μεσόγειο, ανάπτυξη και απασχόληση με αφορμή και την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από Ελλάδα και Ιταλία.

Οι δύο πρωθυπουργοί γνωστοποίησαν πως οι συζητήσεις τους θα συνεχιστούν και το φθινόπωρο καθώς ο Ενρίκο Λέτα προσκάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά στη Ρώμη.

 

“902.gr”