Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Νέος γύρος διπολικής αντιπαράθεσης

 

Νέος γύρος αποπροσανατολιστικής αντιπαράθεσης μακριά από τα πραγματικά λαϊκά προβλήματα έγινε χτες στη Βουλή ανάμεσα στο νέο διαμορφούμενο δίπολο ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ με όρους φραστικής αντιπαράθεσης που θυμίζει τον κλασικό δικομματισμό ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, σε μια συνεδρίαση όπου οι νεοναζί της «Χρυσής Αυγής» προχώρησαν σε πρωτοφανείς αθλιότητες.

Ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης, αναφερόμενος σε πρόσφατες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για υποταγή του κόμματος αυτού «στα άκρα και τις ακρότητες», αφού κινείται κατά της «νομιμότητας, της σταθερότητας και της ίδιας της δημοκρατίας», ενώ έκανε λόγο για «ύβρεις στον κοινοβουλευτισμό και τυφλό συναγωνισμό με τα άκρα». Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εξαπολύει απειλές και ποινικοποιεί την πολιτική ζωή.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζ. Κωνσταντοπούλου είχε κάνει λόγο για «πραξικόπημα» που έγινε με το κλείσιμο της ΕΡΤ, για «χουντικής κοπής» διάγγελμα του Σ. Κεδίκογλου τη μέρα του κλεισίματός της και για κυβερνητικές ενέργειες που «δεν μπορούν παρά να χαρακτηριστούν ως πράξεις επιβουλής της δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος».

Το επεισόδιο με τις αθλιότητες των νεοναζί της «Χρυσής Αυγής» ξεκίνησε όταν ο βουλευτής της Δ. Κουκούτσης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αποτελείται από «κουκουλοφόρους και δολοφόνους που καίνε κάθε φορά την Αθήνα». Οταν διαμαρτυρήθηκε ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο χρυσαυγίτης τον κάλεσε να τα «πούνε έξω από την αίθουσα» και απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Ησυχα κομμουνιστές» (!) και σε αντίδραση του Θ. Παφίλη είπε υποκριτικά «συγγνώμη έκανα λάθος σας τιμώ εσάς, αυτοί δεν είναι κομμουνιστές, είναι γιαλαντζί», για να πάρει την απάντηση του Θ. Παφίλη «δεν μας τιμάτε, μας φοβάστε».

Ο χρυσαυγίτης συνέχισε, λέγοντας ότι κάποια μέρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα τους φώναζε «ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, Μελιγαλάς» για να του απαντήσουν αυτοί «Στο Βίτσι και στον Γράμμο σας βάλαμε στην άμμο».

Στη συνέχεια, οι χρυσαυγίτες αποχώρησαν συντεταγμένα από την αίθουσα και περνώντας δίπλα από τα έδρανα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έβριζαν με χυδαίες εκφράσεις και η ένταση μεταφέρθηκε στους διαδρόμους της Βουλής με τους χρυσαυγίτες να εξακολουθούν να βρίζουν σε έξαλλη κατάσταση.

Σχολιάζοντας το περιστατικό ο πρόεδρος της Βουλής Ε. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι οι χρυσαυγίτες ξέφυγαν από κάθε όριο και πρόσθεσε ότι από εδώ και πέρα θα εξαντληθεί με κάθε αυστηρότητα ο κανονισμός και θα αποβάλλονται οι βουλευτές που προχωρούν σε τέτοιες ενέργειες.

Αμεση απάντηση από το ΚΚΕ

Σχολιάζοντας τα όσα έγιναν στην παρέμβασή του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης υπογράμμισε χρειάζεται πολιτική ψυχραιμία και γερά νεύρα για να κάνει κάποιος ουσιαστική πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση μέσα σε ένα κλίμα που έχουμε ζήσει επανειλημμένα στη Βουλή.

Σχολιάζοντας την άθλια συμπεριφορά των «Χρυσαυγιτών» βουλευτών τόνισε ότι πρόκειται γι' αυτούς που υποδέχτηκαν χτες τον Σόιμπλε με σύνθημα «Ράους» και υπογράμισε ότι «ξέρω ότι την ξέρουν αυτή τη λέξη πολύ καλά, την έχουν κληρονομήσει από τους πατεράδες τους».

Ο Θ. Παφίλης αναφερόμενος στα όσα ακούγονται από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για πρόβλημα δημοκρατίας και για «χούντα και κατοχή» ζήτησε να μην ξεφτιλίζονται αυτές οι λέξεις και υπενθύμισε ότι παλιότερα στο ίδιο μήκος κύματος οι μεν νεοδημοκράτες κραύγαζαν «κάτω η χούντα του ΠΑΣΟΚ» οι δε νεοδημοκράτες «αέρα - αέρα να φύγει η χολέρα», για να κρύψουν ότι στην ουσία είχαν την ίδια πολιτική και συμφωνούσαν στη στρατηγική υπηρέτησης του καπιταλιστικού συστήματος. Μάλιστα, τόνισε ότι παλιότερα όσο πιο «δεξιά» πήγαινε το ΠΑΣΟΚ τόσο όξυνε την «αντιδεξιά ρητορεία», σκηνικό που επαναλαμβάνεται και σήμερα και υπογράμμισε:

«Τι έχουμε; Εχουμε μια αστική δημοκρατία, η οποία λειτουργεί σε περίοδο κρίσης. Αυτή είναι η αστική δημοκρατία, άλλοτε είναι πιο χαλαρή και άλλοτε είναι τσεκούρι, αυτό έχουμε σήμερα».

Στη συνέχεια, ανέδειξε τις τεράστιες ευθύνες και τις αυταπάτες που καλλιεργεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας:

«Το κάνει σκόπιμα. Πάει να κρύψει τις κωλοτούμπες, που έχουν γίνει πολύ γρήγορες, οξύνοντας φραστικά την αντιπαράθεση σε επιμέρους θέματα που έχουν μια σημασία, αλλά δε δίνουν νόημα στα ουσιαστικά. Γιατί η αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται αλλού: Ποιος κατέχει τα μέσα παραγωγής; Τι κοινωνία θέλουμε; Αυτά όμως δεν τα ακουμπάνε και μένουν στο περίβλημα. Εκεί να συγκριθούμε, εκεί να γίνει η ιδεολογική αντιπαράθεση και η πάλη».

 

“Ριζοσπάστης”