Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Α. Μέρκελ: Συνέχιση των βάρβαρων μέτρων στην Ελλάδα για ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου

 



Από τη συνέντευξη τύπου της Γερμανίδας Καγκελαρίου

 

Κατά την ετήσια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Βερολίνο, η. Μέρκελ εμφανίστηκε ικανοποιημένη από τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις στην Ευρωζώνη και την ΕΕ και αναφέρθηκε στην Ελλάδα.

Αναφερόμενη στην Ελλάδα σημείωσε: «Εάν όλα συνεχίσουν έτσι, η Ελλάδα στο τέλος του έτους θα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα... Σε όλες τις υπό κρίση χώρες αυξάνεται η ανταγωνιστικότητα, μειώνεται το κόστος μονάδας παραγωγής, ενώ έχουν υποχωρήσει σημαντικά τα επιτόκια των κρατικών ομολόγων», επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι για να επέλθει η επιθυμητή για το κεφάλαιο ανταγωνιστικότητα, ώστε να ανακάμψει, απαιτούνται βαριές θυσίες του εργαζόμενου λαού. «Έχω πει επανειλημμένα ότι δεν βλέπω κούρεμα χρέους για την Ελλάδα», τόνισε η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και πρόσθεσε ότι η συζήτηση αυτή θα μπορούσε να έχει ανυπολόγιστες συνέπειες, καθώς θα μπορούσε να προκαλέσει «μαζική ανασφάλεια» στους επενδυτές της Ευρωζώνης και «θα μπορούσαν να τεθούν υπό αμφισβήτηση όσα έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια».

Οι δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου έγιναν μία ημέρα μετά την επίσκεψη του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε στην Ελλάδα.

Αναφερόμενη η Μέρκελ στο ζήτημα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα, σημείωσε ότι η δική της ερμηνεία του νόμου είναι διαφορετική.

Τις επόμενες μέρες, η Γερμανίδα Καγκελάριος θα ταξιδέψει στη βόρεια Ιταλία όπου θα παραμείνει για μερικές ημέρες και στη συνέχεια θα παρευρεθεί στην έναρξη του φεστιβάλ όπερας Ρίχαρντ Βάγκνερ στη γερμανική πόλη Μπαϊρόιτ. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στις γερμανικές εκλογές του Σεπτέμβρη, το συντηρητικό Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Μέρκελ (CDU) και οι σύμμαχοί του της βαυαρικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) θα παραμείνουν η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη του Κοινοβουλίου με ποσοστό ψήφων μεγαλύτερο του 40%. Η ίδια η Μέρκελ συγκεντρώνει ένα ποσοστό αποδοχής της τάξης του 60%.

 

“902.gr”