Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Γύρω από τον…κόσμο

 

 

ΤΥΝΙΔΑ.- Ο υπουργός Παιδείας, ανεξάρτητος Σαλίμ Λαμπίγια, έγινε χτες το πρώτο μέλος της κυβέρνησης συνασπισμού υπό το ισλαμιστικό «Ενάχντα» που παραιτείται ενώ σοβεί η πολιτική κρίση που ξέσπασε μετά τη δολοφονία του Μουχάμαντ Μπράχμι, την περασμένη βδομάδα, του δεύτερου πολιτικού στελέχους του αντιπολιτευόμενου Λαϊκού Μετώπου.

ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ.- Εντολή άμεσης παράδοσης όλων των όπλων που βρίσκονται στην περιοχή της πόλης Γκόμα στα νοτιοανατολικά της Δημοκρατίας του Κογκό έδωσε η δύναμη του ΟΗΕ (Monusco) που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή με 3.000 άνδρες απειλώντας με βίαιο αφοπλισμό.

ΜΟΣΧΑ.- Συνάντηση με τον επικεφαλής των σαουδαραβικών μυστικών υπηρεσιών, πρίγκιπα Μπαντάρ μπιν Σουλτάν, είχε χτες στο Κρεμλίνο ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλ. Πούτιν.

ΤΡΙΠΟΛΗ.- Σε θάνατο καταδικάστηκε ως ένοχος για «υποκίνηση σε σύσταση ένοπλων συμμοριών και δολοφονία αντικαθεστωτικών» ο πρώην υπουργός του καθεστώτος Καντάφι, Ιμπραχίμ Αχμαντ, ο οποίος είχε συλληφθεί στη Σύρτη. Ο συνήγορός του υποστήριξε ότι η ποινή για να ισχύσει θα πρέπει να εγκριθεί και από το Ανώτατο Δικαστήριο.

ΤΙΡΑΝΑ.- Το νέο κυβερνητικό σχήμα παρουσίασε χτες ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Εντι Ράμα, επικεφαλής του κυβερνητικού συνασπισμού και πρόεδρος του «Σοσιαλιστικού Κόμματος», που επικράτησε στις εκλογές του Ιούνη.

ΚΟΥΙΤΟ.- Απόφαση να διαμαρτυρηθούν στον ΟΗΕ για το κατασκοπευτικό πρόγραμμα των ΗΠΑ, που αποκάλυψε ο πρώην πράκτορας της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας των ΗΠΑ, Εντουαρντ Σνόουντεν, ανακοίνωσαν οι χώρες - μέλη της ALBA.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.- Διαμαρτυρίες προκάλεσε στο κρατίδιο του Αντρα Πραντές της Ινδίας η απόφαση της κυβέρνησης να το «σπάσει» στα δύο, δημιουργώντας το 29ο της Τελαγκάνα.

 

“Ριζοσπάστης”