Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Γύρω από τον…κόσμο

 

 

ΒΑΓΔΑΤΗ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Τουλάχιστον 1.057 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Ιούλη στο Ιράκ σε βομβιστικές και ένοπλες επιθέσεις και άλλοι 2.326 τραυματίστηκαν. Εξ αυτών η συντριπτική πλειοψηφία είναι άμαχοι. Αυτό αναφέρεται σε έκθεση του ΟΗΕ, η οποία σημειώνει ότι ο φετινός Ιούλης είναι ο αιματηρότερος μήνας των τελευταίων πέντε χρόνων για τη χώρα και προειδοποιεί για τον κίνδυνο να αναζωπυρωθεί περαιτέρω η διαδογματική διαμάχη μεταξύ σουνιτών - σιιτών.

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- «Ούτε παραιτούμαι ούτε προκηρύσσω εκλογές» δήλωσε κατηγορηματικά ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι ενώπιον της Βουλής κατά τη διάρκεια συζήτησης με θέμα το σκάνδαλο με το «μυστικό ταμείο» που φέρεται να διατηρούσε το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα, και στο οποίο επιχειρηματίες και κατασκευαστικές εταιρείες «κατέθεταν χρηματοδοτήσεις» τις οποίες λάμβαναν πολλά στελέχη του κόμματος ως δώρα. Ο Ραχόι, απαντώντας στο αίτημα του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος να παραιτηθεί, δήλωσε «αθώος», υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τίποτε και ότι δεν υπάρχει αυτό το ταμείο και ότι η όλη υπόθεση οφείλεται στο ότι «έδειξε εμπιστοσύνη σε λάθος άνθρωπο», όπως χαρακτήρισε τον προφυλακισμένο πρώην ταμία του κόμματος, Λουίς Μπαρθένιας.

ΣΟΦΙΑ.-- Στην έγκριση του αναθεωρημένου προϋπολογισμού που ενέτεινε τις αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις λόγω της ενίσχυσης των μέτρων λιτότητας που προωθεί και πλήττουν τα λαϊκά στρώματα της χώρας, προχώρησε χτες η Βουλή της Βουλγαρίας.

ΣΙΚΑΓΟ.-- Οπλισμένος εντοπίστηκε να κυκλοφορεί ο Τζορτζ Ζίμερμαν, μέλος οργάνωσης εθελοντικής «πολιτοφυλακής» στις ΗΠΑ, ο οποίος σκότωσε πέρυσι τον άοπλο νεαρό Τρέιβον Μάρτιν, γιατί τον θεώρησε ύποπτο και αθωώθηκε πρόσφατα από δικαστήριο της Φλόριντα, προκαλώντας σειρά διαμαρτυριών.

 

“Ριζοσπάστης”