Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Γύρω από τον…κόσμο

 

 

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Τουλάχιστον τρεις νεκροί και περισσότεροι από 12 τραυματίες είναι ο πρώτος απολογισμός επίθεσης καμικάζι με παγιδευμένο αυτοκίνητο κατά στρατιωτικής βάσης στην πόλη Κιρκούκ, στο βόρειο Ιράκ, την ώρα που συνωστίζονταν στο σημείο νεοσύλλεκτοι. Την ίδια ώρα, στη βόρεια Βαγδάτη, κάτοικοι σκότωναν επίδοξο καμικάζι έξω από τέμενος. Από την αρχή της χρονιάς σε τυφλές επιθέσεις σουνιτών και σιιτών (ή προβοκάτσιες;) περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί.

ΚΑΪΡΟ.-- Αθωώθηκαν δευτεροδίκως από την κατηγορία δολοφονίας 17 διαδηλωτών κατά την έναρξη των διαδηλώσεων που κατέληξαν στην ανατροπή του καθεστώτος Μουμπάρακ το 2011, 14 αστυνομικοί διαφόρων τομέων στην πόλη του Σουέζ προκαλώντας την οργή συγγενών και αντιπολίτευσης καθώς και καταγγελίες για προσπάθειες της νέας, υπό το στρατό, κυβέρνησης να «γλιτώσει» τους δικούς της ανθρώπους. Ακολούθησε η ανακοίνωση παράτασης για δύο μήνες της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

ΜΟΣΧΑ.-- Συμφωνία που θα προβλέπει την επένδυση περίπου πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων σε έργα υποδομής στη Ρωσία από κοινού με τον κρατικό κατασκευαστικό οργανισμό αναμενόταν να υπογράψουν χτες ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν και ο πρίγκιπας διάδοχος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Μουχάμαντ μπιν Ζαγιάντ αλ Ναχιάν.

ΜΟΣΧΑ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Στη διενέργεια εργασιών σε πεπαλαιωμένο πυρηνικό αντιδραστήρα του σταθμού του Γιονγκμπιόν στη ΛΔ Κορέας με ανοιχτό τον κίνδυνο «καταστροφής» στην Κορεατική Χερσόνησο αναφέρθηκε χτες ανώνυμος αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. Νωρίτερα, το αμερικανο-κορεατικό Ινστιτούτο του πανεπιστημίου Τζον Χόπικνς ανακοίνωσε, επικαλούμενο δορυφορικές φωτογραφίες, την επαναλειτουργία του πυρηνικού αντιδραστήρα.

MOΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Ο Αμπού Μανσούρ αλ Αμρίκι, Αμερικανός ισλαμιστής που ήταν επικηρυγμένος με 5 εκατ. δολάρια από το FBI και πολεμούσε στο πλευρό των ισλαμιστών της οργάνωσης «Σεμπάμπ» στη Σομαλία, φέρεται πως σκοτώθηκε χτες μαζί με ένα Βρετανό συμπολεμιστή του, ισλαμιστή, σε συγκρούσεις στο νότιο τμήμα της χώρας.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Ως προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας αντιμετώπισαν Σέρβοι πολιτικοί και ιστορικοί την προκλητική τοποθέτηση φωτογραφίας του πρώην προέδρου της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς κι ακριβώς δίπλα της μια αφίσα με την επιγραφή: «Κόσοβο - γενοκτονία» σε φωτογραφική έκθεση των ναζιστικών εγκλημάτων στο Δημοτικό Μέγαρο της Νυρεμβέργης.