Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Αναβρασμός στην Παιδεία για τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις

 

Στην Ομόνοια στις 7 μ.μ. το συλλαλητήριο στην Αθήνα. Στις 6.30 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη

 

 

Στο πόδι καθηγητές, πανεπιστημιακοί, καθηγητές, μαθητές και φοιτητές ενάντια στο κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο για το «Νέο Λύκειο»  που τσακίζει κυριολεκτικά τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Το  νομοσχέδιο, που η συζήτησή του ολοκληρώνεται απόψε στη Βουλή, υποτάσσει τη μόρφωση στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την προσαρμογή της εκπαίδευσης στις ανάγκες του κεφαλαίου, που θέλει ένα φθηνό, ευέλικτο και υποταγμένο εργατικό δυναμικό.

Μέσα από ένα πλήθος εξεταστικών φραγμών, το Λύκειο μετατρέπεται ακόμα πιο έντονα σε εξεταστικό κέντρο που θα είναι στενά προσαρμοσμένο στη διαδικασία πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση και τελικά στερεί τη γενική μόρφωση, που είναι η βάση για οποιαδήποτε επαγγελματική επιλογή, αλλά και την ολόπλευρη ανάπτυξη του ανθρώπου, από την πλειοψηφία των μαθητών που προέρχονται από την εργατική τάξη.

Συλλαλητήρια από το ΠΑΜΕ σε 25 πόλεις

Σε 25 πόλεις της χώρας το ΠΑΜΕ σήμερα διοργανώνει συλλαλητήρια ενάντια στο νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή και κάνει την Παιδεία ακόμα πιο ταξική, διεκδικώντας την Παιδεία που έχει ανάγκη ο λαός.

Το συλλαλητήριο της Αθήνας θα γίνει στην Ομόνοια στις 7 το απόγευμα και στη Θεσσαλονίκη στις 6.30 μ.μ. στο Άγαλμα του Βενιζέλου. (Διαβάστε αναλυτικά την είδηση).

ΜΑΣ: Πάλη ενάντια στην Παιδεία-εμπόρευμα

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής των φοιτητών και σπουδαστών στα συλλαλητήρια με το ΠΑΜΕ, τα συνδικάτα, τους μαθητές, τις Ενώσεις Γονέων για να μην περάσει το νομοσχέδιο που τσακίζει τη μόρφωση των παιδιών, απευθύνει η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ). (Διαβάστε εδώ αναλυτικά την είδηση).

Ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση στη Βουλή

Εν  τω μεταξύ σήμερα το βράδυ ψηφίζεται  επί των άρθρων από το Δεύτερο Θερινό Τμήμα της Βουλής το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο.

Στη συζήτηση που άρχισε χτες επί της αρχής, το νομοσχέδιο στηρίχθηκε από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Το περιεχόμενο του νομοσχεδίου κατήγγειλαν οι βουλευτές του ΚΚΕ. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά την είδηση).

Πενθήμερες απεργίες αποφάσισαν οι εκπαιδευτικοί

Με 72 ψήφους υπέρ, 6 κατά και 7 λευκά, υπερψηφίστηκε χτες στη γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ η πρόταση για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 16 Σεπτέμβρη.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ τόνισαν ότι οι ταξικές δυνάμεις θα μπουν μπροστά με όλες τους τις δυνάμεις στη μάχη της απεργίας. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά την είδηση).

Αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις και αναστολή της λειτουργίας ιδρυμάτων

Καζάνι που βράζει και ο χώρος της Ανώτατης Εκπαίδευσης με το διοικητικό προσωπικό των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ να προχωράει σε απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στις διαθεσιμότητες/απολύσεις που καθιστούν αδύνατη τη λειτουργία των Ιδρυμάτων και τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο να αφήνει  ανοιχτό το ενδεχόμενο για οριζόντιες διαθεσιμότητες, καλώντας τα Ιδρύματα να γίνουν συνένοχοι στις απολύσεις, μέσω της αξιολόγησης. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά την είδηση).

ΜΑΣ: Καμία απόλυση εργαζομένων στα ΑΕΙ - ΤΕΙ

Το σχέδιο διάλυσης των ΤΕΙ και τη μετατροπή τους σε ΙΕΚ καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Αττικής του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, τονίζοντας ότι η κατάσταση στα ιδρύματα είναι εδώ και καιρό ανυπόφορη.

Το ΜΑΣ υπογραμμίζει ότι θέλουν τους αποφοίτους μισοκαταρτισμένους, φτηνούς και ευέλικτους. Στην ανεργία με διαλείμματα ολιγόμηνης δουλειάς, στο διαρκές κυνήγι των πιστοποιητικών και των σεμιναρίων.(Διαβάστε εδώ αναλυτικά την είδηση).

 

“902.gr”