Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός εκτονώνει την οργή των εργατών

 

Ανακοίνωση της Εργοστασιακής Επιτροπής

 

Αγωνιστικό συναγερμό σημαίνουν με παρέμβασή τους στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά οι ταξικές δυνάμεις της Εργοστασιακής Επιτροπής Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΕΝΣ), καλώντας τους, με νέα χτεσινή ανακοίνωση, να οργανώσουν την πάλη τους και απομονώνοντας τις δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού να αποτρέψουν τους διαλυτικούς σχεδιασμούς κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης σε βάρος του ναυπηγείου. Σχεδιασμοί που έχουν να κάνουν με τον τεμαχισμό, τη δραστική συρρίκνωση του ναυπηγείου, ακόμα και με λουκέτο, βάζοντας ταφόπλακα συνολικά στη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας.

Από τον Απρίλη του 2012 η εργοδοσία των αραβογερμανικών μονοπωλίων (ADM - «Thyssen Krupp»), προκειμένου να αποσπάσει και άλλο πακτωλό ζεστού χρήματος από τα εξοπλιστικά προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού, έχει αφήσει το μεγαλύτερο ναυπηγείο της χώρας να ρημάζει, έχει επιβάλει στους εργαζόμενους εκ περιτροπής εργασία με μία μέρα δουλειά τη βδομάδα οδηγώντας 1.000 εργατικές - λαϊκές οικογένειες στην εξαθλίωση, ενώ έχει τεθεί από την ΕΕ το εμπορικό τμήμα του ναυπηγείου σε διαδικασία εκποίησης.

Η ΕΕΝΣ επισημαίνει ότι ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός έχει ευθυγραμμιστεί πλήρως με αυτή την πολιτική και λειτουργεί «σαν το αμορτισέρ για να απορροφά την οργή των εργαζομένων», καλλιεργώντας αυταπάτες ότι «κάτι θα γίνει». Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με την ΕΕΝΣ, ότι δεν έχει εκφραστεί καμία διαμαρτυρία από αυτές τις δυνάμεις έστω για το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από την εργοδοσία και την κυβέρνηση για την εφαρμογή της απόφασης του δικαστηρίου, που πριν από περίπου 15 μέρες έκρινε παράνομη και καταχρηστική την εκ περιτροπής εργασία και ότι πρέπει να καταβληθούν κανονικά οι μισθοί των εργαζομένων.

Οι εξελίξεις, τονίζεται από την ΕΕΝΣ, είναι απτή απόδειξη ότι είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους να απεγκλωβιστούν από αυτές τις δυνάμεις, να διεκδικήσουν αγωνιστικά την καταβολή των μισθών τους, το δικαίωμά τους στη δουλειά με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα, να αναλάβει η κυβέρνηση την πολιτική ευθύνη για την απρόσκοπτη λειτουργία του ναυπηγείου με όλες του τις δραστηριότητες, να μη γίνει καμία απόλυση, καμία αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις. «Απορρίπτουμε, τονίζει, την παρουσία κάθε ιδιώτη. Οι ιδιωτικοποιήσεις όλα αυτά τα χρόνια μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα. Παλεύουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους του κλάδου για τον δημόσιο ενιαίο φορέα ναυπηγικής βιομηχανίας, που θα σχεδιάζει, οργανώνει την παραγωγή με βάση τις τεράστιες ανάγκες της χώρας. Ενωμένοι θα νικήσουμε».

 

“Ριζοσπάστης”