Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Παγκόσμιες Μέρες ιμπεριαλιστικής υποκρισίας

 

490656-ftoxos

 

Φτωχότερους εκατομμύρια εργαζόμενους της υφηλίου και πλουσιότερους τους μετόχους μονοπωλιακών ομίλων βρήκε η Παγκόσμια Μέρα Διατροφής και η σημερινή Παγκόσμια Μέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας.

Τα καπιταλιστικά κράτη , υπεύθυνα για τη φτώχεια και δυστυχία στον πλανήτη, καμώνονται ότι θα εφαρμόσουν προγράμματα για την τόνωση της «ανάπτυξης» και της καταπολέμησης της πείνας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι υπάρχουν 842 εκατομμύρια που δίνουν καθημερινά μάχη με την πείνα και πάνω από 1,2 δισεκατομμύρια που προσπαθούν να επιβιώσουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και απόλυτης εγκατάλειψης. Πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά; Όταν η ανάπτυξη γίνεται με σκοπό και κίνητρο το κέρδος, έρχεται σαν συνέπεια η φτώχεια, η ανεργία, η σχετική και απόλυτη εξαθλίωση. Το ίδιο ισχύει και πιο ειδικά για την παραγωγή τροφίμων την οποία λυμαίνονται τα μονοπώλια. Την ίδια ώρα, ένα ακόμη ζήτημα έρχεται να δείξει του λόγου το αληθές ως προς αυτά. Στα μεγαλεπήβολα σχέδια των πολυεθνικών για την «καταπολέμηση» της φτώχειας συγκαταλέγονται νέες, μεταμφιεσμένες, απόπειρες για την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων περιοχών του πλανήτη προς όφελος του καπιταλιστικού κέρδους.

Γι' αυτό και όσο η εξουσία βρίσκεται στα χέρια των μονοπωλίων και του κεφαλαίου, όσο υφίσταται η καπιταλιστική εκμετάλλευση, οι στρατιές των φτωχών και των πεινασμένων θα γιγαντώνονται.