Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Ο “Ρ” στους τόπους δουλειάς

 

 

«COCA COLA»: Συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης οργανώνει η ΠΟΕΕΠ σήμερα, την ώρα που θα συζητείται η προσφυγή της εργοδοσίας, για να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία, ενάντια στις 33 απολύσεις συναδέλφων τους. Η ΠΟΕΕΠ προκήρυξε για σήμερα τρίωρη στάση εργασίας σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου, προκειμένου να εκφραστεί μαζικά η αλληλεγγύη στους απεργούς της «COCA COLA» που συνεχίζουν για δεύτερη βδομάδα. Παράλληλα, συνεχίζονται οι απεργίες αλληλεγγύης που κήρυξε το Συνδικάτο Πωλητών - Οδηγών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών και Τυποποιημένων Τροφίμων Βόρειας Ελλάδας. Σήμερα απεργία θα γίνει στη «ΜΥΘΟΣ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ ΑΕ» και στην «Ε. ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ ΑΕ».

ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΙ ΔΕΗ: Νέα απεργία σήμερα και αποχή από τις προγραμματισμένες εργασίες το Σαββατοκύριακο 12 και 13/10 κήρυξε το κλαδικό Σωματείο Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας στην Ενέργεια για τους εργαζόμενους στους εργολάβους των δικτύων της ΔΕΗ και των θυγατρικών της (ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ) στην περιφέρεια Αττικής. Το Συνδικάτο διεκδικεί, μεταξύ άλλων, άμεση καταβολή δεδουλευμένων, όχι μειώσεις σε μισθούς - μεροκάματα, όχι σε απολύσεις, να ισχύσουν οι συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι εργολάβοι με τη ΔΕΗ, μόνιμη και σταθερή δουλειά, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

ΠΕΙΦΑΣΥΝ: Απεργία στον Πειραϊκό Φαρμακευτικό Συνεταιρισμό (ΠΕΙΦΑΣΥΝ) προκηρύσσει για σήμερα η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ) σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζόμενων του Συνεταιρισμού, απαιτώντας να ανακληθεί η απόλυση του συνδικαλιστή, Αντώνη Κότσιρα, εκλεγμένου στην Επιτροπή Εργαζομένων του Συνεταιρισμού. Να θυμίσουμε ότι την Τρίτη, ο ΠΕΙΦΑΣΥΝ έσυρε τους απεργούς στο δικαστήριο, αξιώνοντας να χαρακτηριστεί η απεργία τους παράνομη και καταχρηστική. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά απέρριψε το αίτημα της εργοδοσίας, αφού δεν μπορούσε να στηριχτεί πουθενά, ενώ οι εργαζόμενοι γέμισαν ασφυκτικά τη δικαστική αίθουσα.

ΣΕΚΑΠ: Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης, όπου προσέφυγε η επιχείρηση αργά το βράδυ της Τετάρτης, έβγαλε παράνομη και καταχρηστική (για τυπικούς λόγους) την 48ωρη απεργία που είχαν προκηρύξει τα σωματεία της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη για χτες Πέμπτη και σήμερα Παρασκευή. Σήμερα, οι εργαζόμενοι μέσα από νέα γενική συνέλευση θα αποφασίσουν την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα τους και με απεργιακές κινητοποιήσεις. Με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ καταδικάζει τη δικαστική απόφαση και συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζομένων να αποτρέψουν τις μειώσεις στους μισθούς με ατομικές συμβάσεις.

ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ: Συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας «Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ» (ΟΣΥ) στον Πειραιά, πραγματοποιούν την Τετάρτη 16 Οκτώβρη, 11 π.μ., μαζικοί φορείς της περιοχής (πρωτοβάθμια σωματεία, σύλλογοι γονέων, μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχοι και οι Επιτροπές Αμαξοστασίων των μπλε λεωφορείων σε Πειραιά και Ράλλη του ΠΑΜΕ). Διεκδικούν μείωση της τιμής του εισιτηρίου κατά 50% για όλους, δωρεάν πρόσβαση στα ΜΜΕ για ανέργους, ΑΜΕΑ, φοιτητές, μαθητές και αύξηση του συγκοινωνιακού έργου με κριτήριο την κάλυψη των αναγκών μεταφοράς του λαού.

ΑΝΕΡΓΙΑ: Στο 27,6% έφτασε η επίσημη ανεργία τον περασμένο Ιούλη (25,0% τον Ιούλιο του 2012), σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Οι άνεργοι εκτιμάται ότι ανήλθαν σε 1.374.054 άτομα. Τον Ιούνη του 2013 η επίσημη ανεργία ήταν στο 27,5%. Στοιχεία για τους εγγεγραμμένους ανέργους, για το μήνα Αύγουστο, έδωσε και ο ΟΑΕΔ. Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανήλθαν σε 861.279 άτομα, ενώ από αυτούς επίδομα ανεργίας δικαιούνταν μόλις οι 145.865. Ομως, μαζί με τους 143.266 εγγεγραμμένους ανέργους -που σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ δεν αναζητούν εργασία- ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων φτάνουν τα 1.004.545 άτομα.