Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΗΠΑ: Απολύσεις εκατοντάδων στη Λόκχιντ-Μάρτιν

 

 

 

Μέσα στην αναμπουμπούλα της κρίσης μεταξύ Καπιτωλίου και Λευκού Οίκου, η μεγαλύτερη πολεμική βιομηχανία στις ΗΠΑ, η Lockheed Martin Corp , αποφάσισε να απολύσει 600 εργαζόμενους, επικαλούμενη «αυξανόμενες προκλήσεις στο επιχειρηματικό περιβάλλον».

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Κέιθ Λίτλ ισχυρίστηκε ότι οι απολύσεις δεν συνδέονται με τη μερική διακοπή λειτουργίας του δημόσιου τομέα στις ΗΠΑ (αν και ανέφερε τις δυσμενείς συνέπειες από τις μεγάλες καθυστερήσεις στην εκτέλεση συμβάσεων…) και διαβεβαίωσε ότι θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το σχέδιο απολύσεων στις 6 Νοέμβρη.

Από το 2008, η Lockheed έχει ήδη μειώσει το προσωπικό της κατά 30.000 υπαλλήλους ενώ την περασμένη εβδομάδα ,"έβγαλε" σε προσωρινή αργία 3.000 εργαζόμενους ως αποτέλεσμα της μερικής διακοπής λειτουργίας του δημόσιου τομέα. Διευθυντικά στελέχη της βιομηχανίας δεν κρύβουν ότι η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα για τα μελλοντικά επίπεδα κρατικής χρηματοδότησης και τις υποχρεωτικές περικοπές στις αμυντικές δαπάνες,  έχει αρχίσει να μειώνει τα έσοδα και τα κέρδη της από τον αμυντικό τομέα…