Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Γύρω από τον…κόσμο

 

 

ΑΒΑΝΑ.-- Στην Αβάνα της Κούβας συνεχίστηκαν χτες οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση της Κολομβίας και τους αντάρτες από τις Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις Κολομβίας - Στρατός του Λαού (FARC - EP), που έχουν μπει στο δεύτερο ζήτημα της κοινής ατζέντας για την πολιτική εκπροσώπηση. Ωστόσο, η μονομερής κίνηση της κυβέρνησης να φέρει στη Γερουσία της χώρας και να ψηφιστεί η πρόταση για διενέργεια δημοψηφίσματος για την ειρήνη μέσα στο 2014 έφερε την αντίδραση των ανταρτών, αφού τέτοιες κυρίως επικοινωνιακές κινήσεις υποσκάπτουν τις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη. Οι αντάρτες επιμένουν στην πραγματοποίηση μετά τις διαπραγματεύσεις μιας συνταγματικής συνέλευσης που θα περιλάβει την ενδεχόμενη συμφωνία που πρέπει να προωθήσει λύσεις για τα ζωτικά προβλήματα του κολομβιάνικου λαού.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Ο τουρκικός στρατός κατηγόρησε χτες τη Ρωσία ότι αεροσκάφος της παραβίασε τούρκικο εναέριο χώρο, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Σύμφωνα με την Αγκυρα, το ρωσικό αεροσκάφος εισήλθε στον εναέριο χώρο της την Τρίτη και βγήκε με κατεύθυνση τη Βουλγαρία. Ωστόσο, για τους τουρκικούς ισχυρισμούς δεν υπάρχει σχόλιο από τη Ρωσία.

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ (ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ).-- Ενα 13χρονο αγόρι που έφερε αντίγραφο πυροβόλου όπλου έπεσε την Τρίτη νεκρό από τα πυρά αστυνομικών στην πολιτεία της Καλιφόρνιας. Οταν αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές να ρίξει το όπλο κάτω, το οποίο πίστευαν ότι είναι πραγματικό, οι αστυνομικοί του προκάλεσαν θανάσιμο τραύμα. Το συμβάν δημοσιοποιήθηκε μόλις χτες οπότε ανακοινώθηκε η διεξαγωγή έρευνας.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους στην κομιτεία Ζενσιόνγκ της Κίνας, όταν τοίχος σε σχολείο κατέρρευσε και τα πλάκωσε, τραυματίζοντας ακόμα τέσσερις συμμαθητές τους. Τα θύματα ήταν 12 ετών ενώ η κατάρρευση αποδίδεται σε παραλείψεις και εκπτώσεις στους κανόνες ασφαλείας.

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ.-- Αγνωστος δράστης πυροβόλησε και σκότωσε τρεις ανθρώπους, χτες το μεσημέρι, στην πόλη Μάριμπορ της Σλοβενίας.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Με στρατιωτικές τιμές θα ταφεί αύριο Σάββατο δίπλα στο σύζυγό της - όπως ήταν η επιθυμία της - η Γιόβανκα Μπροζ, τελευταία σύζυγος του ηγέτη της χώρας, Γιόζιπ Μπροζ Τίτο, στον «Οίκο των λουλουδιών», στο Μουσείο Ιστορίας της Γιουγκοσλαβίας, στο Βελιγράδι. Η Γιόβανκα Μπροζ, απεβίωσε την περασμένη Κυριακή σε ηλικία 88 ετών. Νοσηλευόταν από τις 23 Αυγούστου στη μονάδα εντατικής του Κλινικού Κέντρου Βελιγραδίου.