Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ Προσηλωμένος στη χειραγώγηση και την ψηφοθηρία

 

 

-_1_~1

Ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας, χτες, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, που συνεδρίασε μαζί με την Πολιτική Γραμματεία, εφιστώντας τους την προσοχή στις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στις λαϊκές συνειδήσεις και στην ανάγκη να παρέμβει ο ΣΥΡΙΖΑ για να τις καναλιζάρει προς όφελός του.

«Καμιά συμβατική δημοσκόπηση δεν μπορεί να εκτιμήσει και να καταγράψει τις υπόγειες διεργασίες που τούτη την ώρα συντελούνται (...) καθώς κάθε ώρα και κάθε μέρα που περνάει η άρνηση, η οργή, η απόγνωση, η αντίσταση επιφέρουν νέες αλλαγές στις συνειδήσεις και στους συσχετισμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κρατώντας ολοένα και μεγαλύτερες αποστάσεις απ' την αλλοτινή συνθηματολογία, ο Αλ. Τσίπρας δεν αναφέρθηκε καθόλου στο περιεχόμενο της πολιτικής που θέλει να εφαρμόσει. Η ομιλία του ήταν στοχευμένη στο πώς θα χειραγωγηθούν αυτές οι «υπόγειες διεργασίες» απ' τον ΣΥΡΙΖΑ, εξ ου και η σκανδαλολογία, η αναφορά στον «συντηρητικό πολίτη» στο όνομα της αναγκαιότητας τάχα της «πιο ευρείας ενότητας όσων έχουν συμφέρον και διάθεση να αντισταθούν στην πολιτική των μνημονίων», αλλά και η σύσταση στα στελέχη του κόμματος για «ενότητα θέλησης και δράσης, απόφασης και στάσης».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αφού αναλώθηκε σε αποπροσανατολιστικούς ισχυρισμούς, όπως, ότι η κυβέρνηση «εξευτελίζεται, εξευτελίζοντας και τη χώρα», απεφάνθη ότι όλα αυτά τα παθαίνει επειδή «στερείται στόχων και στρατηγικής» και επειδή «δεν είναι ικανή να διεκδικήσει τίποτα»! Συμβάλλει έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ στο να μην κατανοείται ότι οι πολιτικοί εκπρόσωποι της αστικής τάξης έχουν πολύ συγκεκριμένη στρατηγική σε βάρος του λαού και σε όφελος των μονοπωλίων, κοροϊδεύει ότι είναι δυνατόν μια άλλη θαρραλέα και «ικανή» κυβέρνηση να διαπραγματευτεί προς όφελος του λαού.

Ο Αλ. Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ κόπτεται για την πλουτοκρατία, καταγγέλλοντας πως «το πρόγραμμα δεν βγαίνει» και πως «όλοι ομολογούν το αδιέξοδο και την αποτυχία, διαφωνούν ωστόσο για τη λύση που πρέπει να δοθεί». Προσπέρασε βεβαίως το γεγονός πως οι «όλοι» που αναφέρει, καθώς και οι διάφορες «λύσεις» τους συμπίπτουν στην αναγκαιότητα των αντιλαϊκών μέτρων για να ξαναπάρει μπρος η καπιταλιστική οικονομία.

Στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να νεκραναστήσει το ψευτοδίλημμα «μνημόνιο - αντιμνημόνιο» ενέταξε και τις εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή, χαρακτηρίζοντας τα μνημόνια γενεσιουργό αιτία του καρκινώματος, αποκρύβοντας ότι ο φασισμός είναι σάρκα από τη σάρκα του συστήματος και αυτό αποδεικνύει η πείρα των λαών με ή χωρίς μνημόνια.