Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Γαλλία: Σε απεργία οι εργαζόμενοι σε ιστορικό κοσμηματοπωλείο

 

 

 

Εργαζόμενοι στο γαλλικό κοσμηματοπωλείο "Cartier" διαδήλωσαν σήμερα στη γαλλική πρωτεύουσα, κατά την τέταρτη μέρα της απεργίας τους.

Οι εργαζόμενοι, που ζητούν αυξήσεις μισθών της τάξης των 200 ευρώ μηνιαίως, έφτασαν στο Παρίσι από τη Ρεν όπου βρίσκεται η θυγατρική της "Cartier Joaillerie International" (CJI).

Περίπου πενήντα εργαζόμενοι, ειδικοί χρυσοχόοι και αργυροχόοι έφτασαν με πούλμαν από τη Ρεν και συγκεντρώθηκαν έξω από το κατάστημα, φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Το Cartier είναι θωρακισμένο και οι μισθωτοί καταχρεωμένοι» και «Κακοπληρωμένοι εργάτες».

Οι εργαζόμενοι της μονάδας της Ρεν βρίσκονται στην τέταρτη ημέρα απεργίας με αίτημα την αύξηση των μισθών τους κατά 200 ευρώ μηνιαίως.

Το κοσμηματοπωλείο ιδρύθηκε το 1847 από τον Λουί Φρανσουά Καρτιέ και έγινε διάσημο από τον εγγονό του, τον Λουί Καρτιέ. Παρέμεινε υπό τον έλεγχο της οικογένειας μέχρι το 1964. Σήμερα ανήκει στον ελβετικό όμιλο "Richemont", ιδιοκτησίας του οποίου είναι επίσης και άλλοι διάσημοι οίκοι, όπως οι "Van Cleef et Arpels" και "Mont Blanc".