Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Ο “Ρ” στους τόπους δουλειάς

 

 

ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ: Σε στάση εργασίας έως τις 12 το μεσημέρι προχωρούν οι Μισθωτοί Τεχνικοί την Τρίτη 19/11 και σε κινητοποίηση στις 9 το πρωί στο ΤΣΜΕΔΕ και στη συνέχεια στο υπουργείο Εργασίας. Το Σωματείο, ανάμεσα σε άλλα, απαιτεί: Δραστική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Επίδομα ανεργίας και κατάργηση των εισφορών για το διάστημα της ανεργίας. Κανένας συνάδελφος χωρίς υγειονομική περίθαλψη, σφράγισμα των βιβλιαρίων για ανέργους και για ασφαλισμένους με χρέη προς το Ταμείο. Απόσυρση των διακανονισμών-θηλιά. Κατάργηση των τοκογλυφικών επιβαρύνσεων στις καθυστερούμενες οφειλές. Διαγραφή των χρεών προς το Ταμείο για ανέργους και υποαπασχολούμενους.

ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Κινητοποίηση διοργανώνει σήμερα στις 10.30 π.μ. στο υπουργείο Μεταφορών η Επιτροπή Ανέργων Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Γραφείων απαιτώντας δωρεάν κάρτα απεριορίστων διαδρομών στα μέσα μαζικής μεταφοράς για όλους τους ανέργους. Προσυγκέντρωση στο σταθμό του Μετρό «Εθνική Αμυνα», στις 10 π.μ.

ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική στάση εργασίας στο δημόσιο, από τις 12 το μεσημέρι ως τη λήξη του ωραρίου, έχει κηρύξει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ ενάντια σε διαθεσιμότητα - απολύσεις. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο καλούν σε συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 12.30 το μεσημέρι.

«COCA - COLA»: Συνέχιση της απεργίας τους με νέες 48ωρες μέχρι και το Σάββατο 16 Νοέμβρη αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της «COCA - COLA 3E» στη Θεσσαλονίκη απαιτώντας την ανάκληση των 33 απολύσεων και την επαναλειτουργία του εργοστασίου. Συμπαράσταση στον πολυήμερο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων της «COCA - COLA 3E εκφράζει η διοίκηση της Ενωσης Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Βόρειας Ελλάδας.

ΣΕΑΑΝ: Να οριστεί άμεσα συνάντηση για τα τεράστια προβλήματα των μεταναστών που είναι οι ίδιοι ανάπηροι ή έχουν παιδιά με βαριά αναπηρία ή χρόνια πάθηση απαιτούν με επιστολή τους προς τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Λ. Γρηγοράκο, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής.