Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Γύρω από τον…κόσμο

 

 

ΚΑΪΡΟ.-- Απέρριψε δικαστήριο την προσφυγή της οργάνωσης των ισλαμιστών «Αδελφών Μουσουλμάνων» κατά της κυβερνητικής απόφασης της 23ης Σεπτεμβρίου που απαγορεύει όλες τις δραστηριότητές τους. Η απόφαση δεν αναφέρεται στο πολιτικό σκέλος τους, το Κόμμα Ελευθερίας και Δικαιοσύνης.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή του Κοσσυφοπεδίου κήρυξε χτες και επίσημα άκυρη την ψηφοφορία σε τρία εκλογικά κέντρα στο βόρειο τμήμα της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, όπου στις δημοτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής, εισέβαλαν μασκοφόροι και προκάλεσαν φθορές σε ψηφοδέλτια και κάλπες... Oι εκλογές θα ξαναγίνουν στις 17 Νοέμβρη.

BOYKOYΡΕΣΤΙ.-- Μετά τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, το δρόμο του απεργιακού αγώνα πήραν χτες χιλιάδες Ρουμάνοι εκπαιδευτικοί που διεκδίκησαν καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας και αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 6% του ΑΕΠ αντί του σημερινού 2,5%.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ.-- Η τοπική κυβέρνηση της αυτόνομης περιοχής της Βαλένθια της Ισπανίας προχώρησε από χτες στο κλείσιμο του τοπικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου, εξαιτίας όπως ισχυρίζεται των οικονομικών προβλημάτων. Το αρχικό σχέδιο της διοίκησης της τηλεόρασης να απολύσει 1.000 από του 1.700 εργαζόμενους, κρίθηκε αντισυνταγματικό από τοπικό δικαστήριο.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Στην εκτόξευση του πρώτου διαστημικού της πυραύλου με προορισμό τον Αρη, προχώρησε η Ινδία, προκειμένου να θέσει σε τροχιά διαστημόπλοιο γύρω από το συγκεκριμένο πλανήτη. Η δοκιμή αφορά τεχνολογία χαμηλού κόστους, με την Ινδία να επιθυμεί την είσοδό της στην τεχνολογία του διαστήματος.

ΝΤΑΚΑ.-- Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν από δικαστήριο του Μπαγκλαντές 157 στρατιώτες και ακόμα 152 σε θάνατο, με αιχμή τη συμμετοχή τους στη στρατιωτική ανταρσία το 2009 που είχε ως αποτέλεσμα 74 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.-- Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν έξι Τούρκοι δημοσιογράφοι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στο λεγόμενο «Κομμουνιστικό Μαρξιστικό Λενινιστικό Κόμμα», (MLKP) το οποίο χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική οργάνωση» και η δράση του είναι παράνομη. Επίσης, σε δικαστήριο στη Σιρνάκ ξεκίνησε η δίκη έξι Τούρκων απόστρατων στρατιωτικών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι το 1993 βασάνισαν και δολοφόνησαν έξι Κούρδους χωρικούς, επειδή θεωρούσαν ότι παρείχαν βοήθεια στο ΡΚΚ.