Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Γύρω από τον…κόσμο

 

 

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Ναυάγησαν οι διαπραγματεύσεις χτες στη διάρκεια διεθνούς συνόδου στο Χόμπαρτ της αυστραλιανής νήσου Τασμανίας μεταξύ των 24 χωρών και της ΕΕ για τη διατήρηση της θαλάσσιας πανίδας και χλωρίδας στην Ανταρκτική, μεταξύ άλλων και εξαιτίας της εναντίωσης της Ρωσίας και της Κίνας στην αμερικανο-νεοζηλανδική πρόταση για τη δημιουργία μίας θαλάσσιας ζώνης 1.250.000 τετραγωνικών χλμ στη Θάλασσα Ρος και στην αυστραλο-ευρωπαϊκή για τη δημιουργία επτά προστατευόμενων ζωνών στην ανατολική πλευρά της Ανταρκτικής σε έκταση 1,6 εκατ. τ.χλμ.

ΜΟΣΧΑ.-- Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν χτες σε έκρηξη που σημειώθηκε στην πόλη Κουργκάν της Ρωσίας. Σύμφωνα με τις αρχές ένας άνδρας που κρατούσε χειροβομβίδα την απασφάλισε με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ίδιος και ένα ακόμα άτομο, στο δικαστήριο της περιοχής. Οσον αφορά τα αίτια εξετάζεται η πιθανότητα ο δράστης να οδηγήθηκε στην πράξη εξαιτίας δικαστικής απόφασης.

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ (ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ).-- Ενας 13χρονος από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ καταδικάστηκε χτες σε επταετή φυλάκιση επειδή πυροβόλησε και σκότωσε τον νεοναζιστή πατέρα του. Η πατροκτονία έγινε όταν το αγόρι ήταν μόλις 10 ετών οπότε πήρε το όπλο του πατέρα του, ο οποίος ήταν αρχηγός μιας τοπικής ομάδας νέο ναζί, και τον πυροβόλησε ενώ αυτός κοιμόταν.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Σε ηλικία 83 ετών πέθανε στο Παρίσι ο Γάλλος συγγραφέας Ζεράρ ντε Βιλιέ, δημιουργός των κατασκοπευτικών μυθιστορημάτων της σειράς SAS, όπως δηλώθηκε «από επιπλοκές της νόσου από την οποία υπέφερε χρόνια». Ο συγκεκριμένος συγγραφέας, με εκατομμύρια πωλήσεις, ήταν ως το 1965 δημοσιογράφος και όπως δείχνουν τα βιβλία του καλά πληροφορημένος.