Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Κάλεσμα της ΚΝΕ για την εκδήλωση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ για τα 95 χρόνια του Κόμματος προς τους μαθητές

 

 

Με ανακοίνωσή της η ΚΝΕ καλεί τους μαθητές σε μαζική συμμετοχή στη μεγάλη πολιτική και πολιτιστική εκδήλωση προς τιμή των 95 χρόνων του ΚΚΕ που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ την Κυριακή 8 Δεκέμβρη,στις 6.30 μ.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση η ΚΝΕ καλεί τους μαθητές:

«Γνώρισε τις θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από πρώτο χέρι. Όχι από αυτά που διαδίδουν και λένε, όσοι τις πολεμάνε. Όχι από τα ψέματα και τις μισές αλήθειες, που είναι χειρότερες από ψέματα. Οι εκμεταλλευτές και όσοι θέλουν να υποτάξουν το λαό και τη νεολαία στο σύστημά τους, διαστρεβλώνουν και πολεμάνε με λύσσα το ΚΚΕ, γιατί μένει αταλάντευτο στον αγώνα για τη λευτεριά από τα καπιταλιστικά δεσμά, στον αγώνα για να καταργηθούν τα προνόμια των λίγων.

Γιατί δεν κάνει πίσω από τον αγώνα για να ζήσει ο λαός και τα παιδιά του με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους, με βάση τις δυνατότητες της σύγχρονης παραγωγής, με βάση τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι, με βάση τις δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Ψάξε, μελέτα, αναζήτα την αλήθεια!

Δε μένουμε θεατές του μέλλοντος που μας φτιάχνουν! Παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας!

Το ΚΚΕ συμπληρώνει φέτος 95 χρόνια ζωής και δράσης για τα συμφέροντα των εργατών, του λαού και της νεολαίας. Όλα αυτά τα χρόνια, το ΚΚΕ δεν έλειψε από κανέναν μικρό ή μεγάλο αγώνα του λαού και της νεολαίας για το ψωμί, τη δουλειά και τη μόρφωση. Έβαλε τη σφραγίδα του σε όλες τις κατακτήσεις που είχε ο λαός και η νεολαία. Οι κομμουνιστές ποτέ δεν λογάριασαν, ούτε λογαριάζουν τις θυσίες και τις δυσκολίες, πάντα δρούσαν και δρουν ακούραστα και με εμπιστοσύνη στον απλό κόσμο, ξέροντας πως αν ο λαός σηκώσει το ανάστημά του μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω.

Το σύστημα δεν είναι ανίκητο, η ζωή της φτώχειας και τις μιζέριας που μας ετοιμάζουν δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχει διέξοδος και αυτή βρίσκεται έξω από τα όρια του σημερινού εκμεταλλευτικού συστήματος. Γκρεμίζοντας τα "τείχη" του, που μας εγκλωβίζουν. Στο δρόμο της λαϊκής αντεπίθεσης, στον αγώνα της εργατικής τάξης για τη δικιά της εξουσία και οικονομία, έχει θέση κάθε νέος και νέα, εκεί έχει ελπίδα, εκεί θα βρει τη ζωή που του αξίζει. Στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Εδώ βρίσκεται ό,τι πιο πρωτοπόρο, ό,τι πιο νέο υπάρχει!».