Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Ο “Ρ” στους τόπους δουλειάς

 

 

ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΕΣ: Την απόλυση του Τσιουμπρή Αλέξανδρου, εκλεγμένου μέλους της διοίκησης του Σωματείου, και άλλων δύο εργαζόμενων από την εταιρεία «Στρίκος Τεχνική» καταγγέλλει η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Ν. Αττικής. Καλεί τους εργαζόμενους να καταλάβουν ότι μπροστά στην εξασφάλιση του κέρδους η κάθε εργοδοσία δεν σταματάει πουθενά. «Η μόνη λύση βρίσκεται στον ταξικό αγώνα, στην οργάνωση και συσπείρωση στο Σωματείο για να μπορέσουμε να βάλουμε φρένο στην επίθεση που δεχόμαστε στα δικαιώματά μας και συνολικότερα στην ίδια τη ζωή μας», σημειώνει το Σωματείο.

ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ: Ολοκληρώνονται αύριο οι εκλογές στο Σύνδεσμο Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά. Η κάλπη θα βρίσκεται στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά (11.30 π.μ. έως 5.30 μ.μ.). Η παράταξη της ΔΑΣ καλεί σε συμμετοχή και ενίσχυση του ψηφοδελτίου της.

«COCA-COLA»: Με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι και την Τρίτη 10 Δεκέμβρη συνεχίζουν τον αγώνα τους για την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων τους οι εργαζόμενοι της «COCA-COLA 3Ε» στη Θεσσαλονίκη.

ΟΤΑ: Πλατιά σύσκεψη με θέμα «Συμπεράσματα από την οργάνωση των αγώνων μας και σχέδιο δράσης για τα επόμενα βήματά μας» οργανώνει τη Δευτέρα 9/12, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων (Αγίας Φιλοθέης 5Β πίσω από τη Μητρόπολη) το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. Καλεί να συμμετάσχουν τα ΔΣ των πρωτοβάθμιων σωματείων, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και την Περιφέρεια.

«FORTHNET»: Στάση εργασίας κάνουν τη Δευτέρα 9/12 οι εργαζόμενοι στη «Forthnet», για τις απολύσεις εργαζομένων, προκειμένου να πάρει νέους, με μισθούς 250 και 300 ευρώ.

ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Εκδήλωση για τη συμπλήρωση 80 χρόνων ζωής και δράσης διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων την Τετάρτη 11 Δεκέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στον πολυχώρο «Αννα και Μαρία Καλουτά» (Τιμοκρέοντος 6Α, Νέος Κόσμος). Στην εκδήλωση εκτός από ομιλίες θα υπάρχει αρχειακή - φωτογραφική έκθεση, θα προβληθεί σχετικό βίντεο ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με τον Γιώργο Σαρρή.

ΔΕΥΑ: Την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Υδρευσης - Αποχέτευσης καταγγέλλει η παράταξη «Εργατοϋπαλληλικό Αγωνιστικό Μέτωπο», για το κλίμα εφησυχασμού που καλλιεργεί στους εργαζόμενους. Την περίοδο αυτή γίνεται απογραφή των στοιχείων των ΔΕΥΑ, ως «βάση δεδομένων για τους σχεδιασμούς για περικοπές στη μισθοδοσία μας και για διαθεσιμότητες - απολύσεις εργαζομένων». Επίσης, γίνεται αξιολόγηση των οργανισμών, που θα οδηγήσει σε ιδιωτικοποίηση τμημάτων ή του συνόλου των ΔΕΥΑ. «Για όλα αυτά, η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) δεν λέει κουβέντα», καταγγέλλει το «Εργατοϋπαλληλικό Αγωνιστικό Μέτωπο» και καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.