Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Το ΚΚΕ στο πλευρό των χαλυβουργών

 

Σε αγώνα που απαντάει στα δικά τους συμφέροντα, κάλεσε τους εργαζόμενους της «Χαλυβουργικής» ο Ν. Καραθανασόπουλος

 

Το εργοστάσιο της «Χαλυβουργικής» στην Ελευσίνα

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος, επισκέφτηκε χτες το πρωί τους εργαζόμενους της «Χαλυβουργικής», εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα που δίνουν ενάντια στις διαθεσιμότητες που επέβαλε η εργοδοσία, για να διαχειριστεί τις συνέπειες από την καπιταλιστική κρίση και να εκβιάσει για φτηνότερη Ενέργεια.

Μιλώντας στους εργαζόμενους, ο Ν. Καραθανασόπουλος σημείωσε ότι ο δρόμος του κεφαλαίου, της ΕΕ και της ανταγωνιστικότητας αποτελεί την αιτία των αρνητικών εξελίξεων στον κλάδο της Χαλυβουργίας. Τους κάλεσε να θέσουν ως κριτήριο του αγώνα τους τα δικά τους ταξικά συμφέροντα και όχι αυτά των επιχειρηματιών, που αξιώνουν, για παράδειγμα, φθηνή Ενέργεια. Οπως σημείωσε χαρακτηριστικά, το λογαριασμό, για τα πακέτα ενίσχυσης που θα δοθούν στους βιομηχάνους, θα τον πληρώσουν πάλι οι εργαζόμενοι.

Υπογράμμισε ακόμα ότι οι προτάσεις του ΚΚΕ για τη λαϊκή κατοικία, για μέτρα αντισεισμικής προστασίας και θωράκισης, για αντιπλημμυρικά έργα μπορούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πτώσης της οικοδομικής - κατασκευαστικής δραστηριότητας, που πυροδοτεί τις αρνητικές εξελίξεις και στον κλάδο της Χαλυβουργίας. Κάλεσμα συσπείρωσης στο Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας απηύθυνε στους εργαζόμενους ο Ακης Αντωνίου, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου.

Οι εργαζόμενοι της «Χαλυβουργικής» στην Ελευσίνα αποφάσισαν σε γενική συνέλευση να συνεχίσουν τον αγώνα, με στάσεις εργασίας, συγκεντρώσεις στην πύλη του εργοστασίου, εξορμήσεις στα διόδια Ελευσίνας και αποκλεισμό της Εθνικής Οδού, στο ύψος του εργοστασίου, τις επόμενες μέρες.

Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, στο εργοστάσιο της «Χαλυβουργίας Ελλάδας» στον Ασπρόπυργο, η εργοδοσία ανακοίνωσε ότι κατέθεσε αίτημα για 90 ομαδικές απολύσεις, ζητώντας κι αυτή φτηνότερη Ενέργεια.