Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Πληρωμένη απάντηση στην πλειοψηφία της ΟΙΥΕ

 

Πληρωμένη απάντηση στην πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας δίνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ. Με αφορμή την κριτική που ασκούν στην πλειοψηφία οι ταξικές δυνάμεις, η Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει «μόρφωμα» την κλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Της καταλογίζει ακόμα ότι παίζει ρόλο αντί της Ομοσπονδίας, ότι συκοφαντεί την πλειοψηφία χωρίς λόγο και ότι την κατηγορεί για υπονόμευση των απεργιών. Με αφορμή όλα τα παραπάνω, η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ σημειώνει:

1. Η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στο εμπόριο αποτελείται από σωματεία και εκλεγμένους συνδικαλιστές που εξέλεξαν 13.000 εργαζόμενοι από τα σωματεία των εργαζομένων, καθιστώντας την 2η δύναμη στην ΟΙΥΕ. Δεν είναι εκλεγμένοι με τις ευλογίες της εργοδοσίας, όπως τα στελέχη της Αυτ. Παρέμβασης (ΜΕΤΑ) και του «Εμείς» που εκλέγονται και στηρίζονται από την εργοδοσία (ΠΑΣΥΕ, ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ) για να εξυπηρετούν τις κατευθύνσεις και τις αποφάσεις της στο εργατικό κίνημα (...)

2. Αναφέρουν στην ανακοίνωση ότι πρωτοστατούν στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Είναι ψέμα, γιατί, μετά την εξαγγελία της 24ωρης Απεργίας στις 9 Απρίλη, που ψήφισαν στη ΓΣΕΕ, συγκάλεσαν την Εκτελεστική Επιτροπή - ούτε καν τη διοίκηση - στις 3 Απρίλη, δηλαδή 6 ημέρες πριν την απεργία για να πάρουν απόφαση, ακολουθώντας την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στην ανοιχτή υπονόμευσή της.

Οι παρατάξεις που έχουν την πλειοψηφία στην ΟΙΥΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) προκήρυξαν απεργία μετά από «αίτημα» σωματείων για την Κυριακή 13/4/2014. Οχι γιατί τους έπιασε ο πόνος για την οργάνωση, την αντίσταση του κλάδου συνολικά απέναντι στην επίθεση που δέχεται. Εσυραν ουσιαστικά έναν κλάδο ολόκληρο σε μια απεργία χωρίς απεργούς, εξυπηρετώντας κυρίως τους ανταγωνισμούς μεταξύ των μεγαθηρίων που κάνουν κουμάντο στο κλάδο, όπως ο «Σκλαβενίτης», που στηρίζει και τροφοδοτεί με αντιπροσώπους την Αυτ. Παρέμβαση (ΜΕΤΑ), παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, στο συνδικαλιστικό κίνημα, αλλάζοντας τα «φώτα» στους εργαζομένους, αλλάζοντας τους συσχετισμούς στα συνέδρια της ΟΙΥΕ, του ΕΚΑ, της ΓΣΕΕ.

3. Ας απαντήσουν με στοιχεία, ποια σωματεία από αυτά που ελέγχουν σε όλη την Ελλάδα πήραν απόφαση για τη συμμετοχή τους στις απεργίες, ποια συνδικαλιστικά τους στελέχη πήγαν έστω και μια περιοδεία για την προπαγάνδιση των απεργιακών κινητοποιήσεων. Οσο για τις «μαζικές συσκέψεις» που κάνει η Ομοσπονδία χρειάζεται να δει κάποιος το παρουσιολόγιο για να καταλάβει ότι εκτός από της δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που συμμετέχουν σε όλες, έρχονται κάποια σωματεία από το εμπόριο (βιβλίου χάρτου, ΙΚΕΑ) και τα εργοδοτικά σωματεία, κυρίως από το χώρο το σούπερ μάρκετ («ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ», «ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ», «ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ») που ποτέ δεν παίρνουν το λόγο. Ολα αυτά δεν αποτελούν την πλειοψηφία των σωματείων που επικαλείται η ΟΙΥΕ σε όλη την Ελλάδα.

4. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τόσο στη σύσκεψη των σωματείων αλλά και στην εκτελεστική, είπαν ότι αντέχουν να είναι στο δρόμο και τις 52 Κυριακές το χρόνο. Η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ δεν έβγαλε άχνα. Από πού λοιπόν βγαίνει το συμπέρασμα ότι έχουμε επιφυλάξεις για της απεργίες που αφορούν την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας; Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην ΟΙΥΕ είναι υπέρ των αγώνων με πλαίσιο και αιτήματα που να εξυπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, την κλιμάκωσή τους, αγώνες με την οργανωμένη συμμετοχή των εργαζομένων. Οχι αγώνες που υπονομεύονται από αυτούς που τις κηρύσσουν, αγώνες που εξυπηρετούν τις ανάγκες των μονοπωλίων και με στόχο την εναλλαγή των διαχειριστών στην κυβέρνηση.

5. Κατηγορούν επίσης τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην ΟΙΥΕ ότι τους συκοφαντούμε, λέγοντας ότι κατεβαίνουν σε κοινό και ενιαίο ψηφοδέλτιο με την ΔΑΚΕ, την ΠΑΣΚΕ και τη φασιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Η πραγματικότητα όμως τους διαψεύδει. Ας πάνε να κοιτάξουν το ενιαίο ψηφοδέλτιο που πήρε μέρος στις εκλογές του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Ελασσόνας και θα διαπιστώσουν ότι σε αυτό το ψηφοδέλτιο όλοι οι «καλοί» χωράνε: Από τη ΔΑΚΕ, την ΠΑΣΚΕ, την Αυτ. Παρέμβαση (ΜΕΤΑ) και τη Χρυσή Αυγή. Ολοι αυτοί συνασπίστηκαν όπως είναι η πάγια τακτική τους, για να χτυπήσουν τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και λύσσαξαν επειδή για άλλη μια φορά δεν τα κατάφεραν.

Ενα συμπέρασμα βγαίνει, ότι όσο δυναμώνει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, όσο δυναμώνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Ομοσπονδία, τέτοιες επιθέσεις θα είναι καθημερινό φαινόμενο.