Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Η διακήρυξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ασπροπύργου για τις εκλογές

 

Τη διακήρυξή της έδωσε στη δημοσιότητα η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ασπροπύργου, καλώντας το λαό και τους εργαζόμενους να στηρίξουν τα ψηφοδέλτιά της στις εκλογές του Μάη.

Όπως αναφέρει: «Ήρθε η ώρα να ψηφίσεις με βάση τα ταξικά σου συμφέροντα, για το μέλλον το δικό σου και των παιδιών σου, για να ανοίξει ο δρόμος για μια ελπιδοφόρα προοπτική. Ξέρεις καλύτερα από όλους πως οι εκλογές γίνονται σε μία περίοδο, που ολοένα και περισσότερες λαϊκές οικογένειες δυσκολεύονται ή και αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα. Έχεις πλέον αποκτήσει πείρα. Σου είναι φανερό πως δεν έχεις τίποτα καλό να περιμένεις από την ΕΕ, τη λυκοσυμμαχία των μονοπωλίων, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Αρκετά ανέχτηκες τις υποσχέσεις και τα ψέματα για καλύτερες μέρες, για δουλειά και ευημερία μέσα στην ΕΕ, το σφαγείο των λαϊκών δικαιωμάτων. Ήρθε η ώρα να αντιπαλέψεις με σθένος όλα τα αντιλαϊκά μέτρα. Μην κάνεις ξανά τα ίδια λάθη. Μην επιτρέψεις να προστεθεί η ψήφος σου σε όλους αυτούς που θα την αξιοποιήσουν για αντιλαϊκές, αντεργατικές πολιτικές. Έχεις ανάγκη από Αγωνιστές Δημάρχους, Περιφερειάρχες και Συμβούλους, που θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα λαϊκά προβλήματα, που δεν θα είναι εξαρτημένοι από τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, που δεν θα εφαρμόζουν πιστά την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε τοπικό επίπεδο».

Επισημαίνει ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» έδωσε τη μάχη στο Δημοτικό Συμβούλιο Ασπροπύργου για μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών, αλλά η Δημοτική Αρχή τις απέρριψε.

«Οι δημοτικοί σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" με επανειλημμένες προτάσεις τους στο Δημοτικό Συμβούλιο Ασπροπύργου διεκδίκησαν μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών, όπως:

-Να μειωθούν τα δημοτικά τέλη κατά 40% για τις λαϊκές οικογένειες και τα μικρομάγαζα και να απαλλαγούν τελείως οι άνεργοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι, ζητώντας παράλληλα την αύξηση των δημοτικών τελών στις μεγάλες επιχειρήσεις που μας πνίγουν με τα καυσαέρια τους.

-Να διεκδικήσει ο Δήμος χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για να επιδοτηθεί το μεγαλύτερο μέρος του κόστους σύνδεσης με την αποχέτευση.

-Να διεκδικήσει χρηματοδότηση από κρατικά και κοινοτικά κονδύλια για να γίνουν αναγκαία έργα στις πόλεις μας, για δωρεάν παιδικούς σταθμούς, σχολεία, πολιτισμό, άθληση, αντισεισμική προστασία, αντιπλημμυρικά έργα, ειδικότερα για τη δημιουργία κέντρου υγείας αστικού τύπου στον Ασπρόπυργο.

-Να πληρώσουν οι μεγάλες επιχειρήσεις τα εκατομμύρια που χρωστάνε από απλήρωτα δημοτικά τέλη.

-Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι, για να καλυφθούν τα μεγάλα κενά στις υπηρεσίες του Δήμου, να μην ιδιωτικοποιηθεί καμιά υπηρεσία του Δήμου».

Παρακάτω επισυνάπτεται ολόκληρη η διακήρυξη σε μορφή PDF.

Συνημμένα Αρχεία:

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ