Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

«ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ» ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ Με στόχο τη θωράκιση της κερδοφορίας

 

«Αντιδραστικό και εχθρικό για το λαό», χαρακτήρισε η βουλευτής του Κόμματος Διαμάντω Μανωλάκου το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης «Απλούστευση της αδειοδότησης για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας» από το Βήμα της Βουλής, συμπληρώνοντας ότι «οι τροπολογίες, που στην κυριολεξία πέφτουν βροχή, το κάνουν χείριστο». Οπως σημείωσε, με το εν λόγω νομοσχέδιο η κυβέρνηση «θωρακίζει ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση από τους επιχειρηματικούς ομίλους, με στόχο την κερδοφορία τους, σε όλες τις οικονομικές τους δραστηριότητες. Δεν έχουν τελειωμό τα προνόμιά τους», είπε χαρακτηριστικά.

Η Δ. Μανωλάκου σημείωσε ότι πρόκειται για ένα νόμο - πλαίσιο που εξειδικεύεται ανά οικονομική δραστηριότητα, λαμβάνοντας υπόψη απαιτήσεις μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, ενώ είναι προσαρμοσμένο στην ευρωκοινοτική νομοθεσία από το πρώτο του άρθρο που, αν και γενικό και περιγραφής, προσαρμόζεται στους περιορισμούς του Ευρωκοινοτικού Δικαίου και όχι φυσικά στο συμφέρον του λαού. Αναφέρθηκε στο άρθρο 4, τον πυρήνα του νομοσχεδίου, το οποίο υπερασπίζεται την οικονομική ελευθερία, «δηλαδή την ίδια δραστηριότητα που είχε και ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ με το τραγικό δυστύχημα»...

Σε ό,τι αφορά τη «βροχή» άσχετων τροπολογιών που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο, η Δ. Μανωλάκου χαρακτήρισε τη στάση της κυβέρνησης «απαράδεκτη και προκλητική (...) μέχρι και νέο νόμο περί αγροτικών συνεταιρισμών φέρατε. Ο νόμος που υπήρχε εδώ και τρία χρόνια δε δούλεψε, ενώ οι αγροτικές εταιρικές συμπράξεις είναι ανώνυμες εταιρείες μεγαλοπαραγωγών με μετόχους. Βεβαίως, τη μικρομεσαία αγροτιά την έχετε ξεγραμμένη. Ας το συνειδητοποιήσουν, για να σας ξεγράψουν και αυτοί».

Σε σχέση με την τροπολογία για το Μέγαρο Μουσικής, είπε ότι οι εργαζόμενοι έχουν στείλει επιστολή που καταγγέλλουν πως έχουν πέντε μήνες να πληρωθούν και η νέα ρύθμιση προβλέπει την υπαγωγή του στο κράτος τη στιγμή που «με χρήματα του κράτους φτιάχτηκε, σκανδαλωδώς. Εμείς ζητάμε την άμεση πληρωμή των εργαζομένων και την κατοχύρωση της εργασίας τους. Αυτό δεν το εξασφαλίζει η τροπολογία...», σημείωσε.

«Απαράδεκτη και κατάπτυστη», χαρακτήρισε την τροπολογία για την επιλογή διευθυντών, λέγοντας ότι αυτή εντάσσεται στο νέο μοντέλο Δημόσιας Διοίκησης, με ιδιώτες αξιολογητές, ενώ παράλληλα προβλέπει την επίσπευση διαδικασίας «κινητικότητας» για δημόσιους υπαλλήλους που πετιούνται «σαν στυμμένες λεμονόκουπες. Δεν θα παίρνουν ούτε αποζημίωση. Αφορά σχολικούς φύλακες, καθαρίστριες και όσους ακολουθήσουν»...

Η Δ. Μανωλάκου εξέφρασε, τέλος, την αντίθεση του Κόμματος και σε άλλες τροπολογίες, όπως αυτές που αφορούν τα επαγγελματικά δικαιώματα γεωτεχνικών, την πώληση του φυσικού αερίου, τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και της κατηγορίας όχλησης που αυτές εντάσσονται, τις τροπολογίες για τη ΝΕΡΙΤ και τις τηλεοπτικές συχνότητες.