Μην παραδοθείς...

Μην παραδοθείς...

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Βασικό μέτωπο πάλης της κοινωνικής συμμαχίας

 

-- Μπορεί ο λαός να εμποδίσει τις ανατροπές; Με τι στόχους τον καλείτε να παλέψει;

-- Σε κανέναν εργαζόμενο, σε κανέναν ασφαλισμένο νέο ή παλιό, δεν επιτρέπεται να υπάρχει η αυταπάτη ότι θα παρθούν πίσω, χωρίς όρους σύγκρουσης και πάλης ή με ανάθεση και αναμονή, κατακτήσεις και δικαιώματα που προήλθαν από σκληρούς, αιματηρούς, πολύχρονους αγώνες.

Ούτε η τωρινή κυβέρνηση, φυσικά, αλλά ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί και δεν θέλει να δεσμευτεί για την άμεση κατάργηση του συνόλου των αντιασφαλιστικών νόμων. Εχουν ως οδηγό τους τις αποφάσεις της ΕΕ που περιλαμβάνει η στρατηγική «Ευρώπη 2020» και η «Λευκή Βίβλος» για τις συντάξεις.

Ασφαλιστικό σύστημα που θα προστατεύει τον εργαζόμενο, θα του εξασφαλίζει αξιοπρεπή και ποιοτική ζωή μετά τον εργασιακό βίο, θα του προσφέρει δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας και Περίθαλψης, δεν μπορεί να υπάρξει σε αυτό το σύστημα που σαπίζει και ζέχνει.

Είναι υπόθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, να ανακόψει την επίθεση, να προτείνει και να επιβάλει άμεσα μέτρα. Στις σημερινές συνθήκες κάθε επιμέρους μάχη για να μπει εμπόδιο στα νέα σχέδια ανατροπής των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, για να έχει συνέχεια, διάρκεια και νικηφόρα προοπτική, πρέπει να ενταχθεί στην οργάνωση της αντεπίθεσης για ενιαίο υποχρεωτικό αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν καθολικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Με βάση αυτό, οι εξελίξεις στο Ασφαλιστικό δεν αφορούν μόνο τους συνταξιούχους και τις συνταξιουχικές οργανώσεις. Είναι βασικό μέτωπο πάλης, αφορά όλους τους εργαζόμενους, τα εργατικά σωματεία. Οι συνταξιουχικές οργανώσεις ήδη προετοιμάζονται για την επιτυχία του συλλαλητηρίου στις 19 Ιούνη ως συνέχεια των αγώνων του προηγούμενου διαστήματος.

Τα εργατικά σωματεία έχουν καθήκον να κάνουν δική τους υπόθεση το συλλαλητήριο, να πάρουν αποφάσεις στήριξης και συμμετοχής για να μην περάσει το νέο πετσόκομμα στις συντάξεις, το νέο χτύπημα στο Ασφαλιστικό.